Hvornår kommer den søde pige frem?

Vi lærer hele livet – og nu er det tid til nye udfordringer!

ella-paa-legeplads-maj-2018I sidste uge afsluttede jeg min skriftlige matematikeksamen, og nu er det på tide, at jeg fortæller mere om, hvad jeg skal bruge matematikken til. Der har jo været rigeligt med Stories på Instagram om min hverdag med matematik, matematik og atter matematik.

Jeg har valgt at skifte karriereretning, og jeg vil gerne være folkeskolelærer…. Jeg vil gerne være folkeskolelærer i dansk (som jo ligger til højrebenet, da jeg er tekstforfatter), MEN jeg vil også gerne være matematiklærer!

SÅ jeg tog matematik B for….. at kunne blive matematiklærer!

Jeg skal derfor undervise i de to store fag som dansk og matematik, og det passer mig rigtig godt. Jeg skal sikkert også undervise i andre fag, da der er flere andre fag som fx samfundsfag og engelsk, der ville passe godt til mig.

Trainee-uddannelsen var det rigtige for mig

Jeg er netop blevet optaget på en trainee-uddannelse, hvor jeg arbejder på en skole i Fredericia Kommune under uddannelsen. Det er en helt ny uddannelse, som tiltalte sådan en lidt ældre studerende som mig 🙂 Jeg er på skolen ca. halvdelen af tiden, og den anden halvdel går med at studere til lærer, hvor jeg er tilknyttet Jelling Seminarium. Jeg får derfor løn for de timer, hvor jeg arbejder på skolen, og får samtidig prøvet af i praksis, om det overhovedet er noget for mig at være lærer! Jeg har gjort mig maaaange overvejelser, så jeg er sikker på, at det er det rigtige. Det var en stor dag, da skolen ringede og sagde, at de gerne ville ansætte mig. Jeg skulle igennem to nåleøjer – ét til seminariet og ét til skolen.

Hvad med min tilværelse som selvstændig?

Jeg skrev det her blogindlæg for nogle måneder siden om mit liv som selvstændig, og jeg er skam stadig meget glad for at være tekstforfatter. Jeg vil dog hellere have tekstarbejdet som et behageligt tilvalg, end et valg der primært handler om at opretholde en stabil indkomst. Da jeg startede ud som selvstændig, kunne jeg ikke forestille mig at lave noget andet, og sådan har jeg haft det stort set indtil nu. Nu kan jeg godt forestille mig at have et helt andet job, og så vil jeg hellere stoppe på et tidspunkt, hvor det stadig er lidt vemodigt, end på et tidspunkt hvor jeg kun tænker på at komme væk fra skrivebordet! Hellere stoppe lidt for tidligt end at være meget træt af arbejdslivet om 3 år fx.

Du lærer hele livet

Selvfølgelig kommer jeg i gang med læreruddannelsen i en forholdsvis høj alder (jeg er 35 år), men vi skal jo også have mange år på arbejdsmarkedet i dag, og hvis jeg var begyndt som 25-årig, havde jeg fået mange flere udfordringer som lærer. Jeg havde brug for de livserfaringer, jeg har haft, for overhovedet at kunne overveje at blive lærer. Med tiden er jeg blevet mere og mere fascineret af lærergerningen, og tror på at mine skuldre er brede nok til også at takle de negative ting, som jo altid følger med.

Vi lærer hele livet, og det er Ella også helt enig med mig i. Jeg husker, at jeg hentede hende fra børnehaven efter min matematikeksamen, og hun sad omme i cykeltraileren og pludrede løs. Jeg fortalte hende, at jeg nu havde været til matematikeksamen, men at denne gang skulle jeg skrive på computeren. Hun spurgte, om jeg vandt alle gangene? Ja, jeg vandt alle gangene, svarede jeg med et smil. Jeg prøvede i hvert fald at besvare alle spørgsmålene så korrekt som muligt 😉

Hun udbrød straks: “Men det må du IKKE!”

Mig: “Hvorfor ikke?”

Ella: “Fordi hvis du vinder ÉN gang, er det jo SLUT! Så er det jo slut, mor!”

Så jeg tænkte, at det var hendes måde at sige på, at vi jo skal lære HELE LIVET. Det er jo slet ikke er sjovt at vinde det hele på én gang. Vi skal hele tiden udvikle os, og ved at have nye mål for øje, holder vi os i gang, uanset alder 🙂

Hvorfor være lærer? 

Jeg fik helt røde kinder til jobsamtalen, da de spurgte mig om netop dét spørgsmål, og mit svar kom lige fra hjertet: “Jeg vil gøre en forskel. Det har jeg altid drømt om, og det kan jeg i høj grad gøre som lærer”.

Det er den helt korte version af, hvorfor jeg ønsker at være lærer.

Jeg kan godt lide at lære fra mig og at være kreativt tænkende. Tænk på alle de relationer, jeg kommer til at danne i løbet af årene, og det er da fantastisk med denne indsigt i så mange forskellige typer af mennesker. Den menneskelige psyke interesserer mig, og hvordan vi lærer på så forskellig vis. Det er da fedt at få lov til at sætte sig i så mange elevers sted – og samarbejde med deres forældre om at få det bedste frem i lige præcis deres børn.

Om 2 måneder går det løs, når jeg begynder i jobbet. Jeg er så spændt, og glæder mig til at komme i gang!

Og lige noget helt andet…. Min mobil er til reparation, så jeg er meget stille på Instagram, men håber at få den igen meget snart! Og især inden jeg skal til Hamborg på ferie sammen med Ella.

Ella og jeg tager afsted d. 12. juni, og er kun væk et par dage, så det er bare en miniferie, men vi glæder os!

Jeg håber, at I nyder sommeren og det evige solskin i de her dage 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvornår kommer den søde pige frem?