Fotoalbum fra hverdagen med en tumling

Verden set igennem en 2-årigs øjne

16810349_10154822610656413_957973496_o-2Verden set igennem en 2-årigs briller er ret underholdende til tider. Den anden dag så hendes gyngehest pludselig anderledes ud. Den var med ét blevet til en smuk enhjørning med blot en lille rekvisit. Hun så meget tilfreds ud, da hun havde placeret den lille kop på hovedet af den.

Her til morges fandt Ella resterne efter en Stimorol-tyggegummipakke på gulvet – ja, det sker jo, at gulvet ikke er ryddet med en tumling i huset (eller en rodekassemor ;-)).

16880278_10154822607561413_419116341_o

Den lille pakning kunne godt ligne en pakke, fandt jeg ud af, da Ella sagde: “Se mor, jeg har lige fundet en gave”, og så rakte hun mig den tomme pakke, og jeg sagde tak til hende, men at den var tom. “Så skal den ud i skraldespanden”, sagde hun, og jeg blev pavestolt over, at hun laver sine egne fornuftige konklusioner, når moren ikke altid er lige huslig anlagt 😉 Så gik hun ud med “pakken” i skraldespanden.

Nu, hvor det er weekend, og jeg kigger mine billeder igennem på telefonen, kan jeg se et mønster. Ella ved vist godt, når det er weekend, for jeg har mange billeder af, at hun hygger sig helt gevaldigt en fredag eller lørdag aften.

16810182_10154822693321413_1273243358_o

Her er hun i lænestolen med bamse, sut i munden og en slikkepind i hånden – der skal ikke mangle noget. Når jeg bliver rigtig stolt af hende (som jeg også skrev om i dette blogindlæg) er det også, når hun er god til at sørge godt for sig selv – ikke, at hun er overladt til sig selv;-) Men jeg er gået forrest og har lyttet til hendes behov igennem mere end 2 år, og nu er hun super god til selv at finde den bedste sofahynde til at lægge bag ryggen, så hun ligger endnu bedre i lænestolen, eller hun siger til, når der er en bestemt spise eller drikkevare, som hun godt kunne tænke sig.

16810932_10154822608276413_1458325267_oDen anden dag havde vi eftermiddagshygge sammen med mormor, og her fik hun en jordbæris, som hun spiste med den største fornøjelse, som kan ses på billederne, hvor lykken vist er at få is! Isen blev undersøgt på alle leder og kanter. Der blev banket på chokoladen med en ske, og hun “spillede musik” ved bordet osv. Det koster intet at have det sjovt ved middagsbordet, og handler livet ikke om alle de her små øjeblikke som på de fire billeder, der alle viser lykke? 🙂

Det er ikke kun øjeblikke med hygge, der gør det til noget særligt at være mor til en tumling. Det er også alle de gange, hvor de ser noget, som vi andre bestemt ikke ser 😉 Når de fantasifulde og kreative finder på nye lege, eller de digter historier om det ene og det andet.

I går aftes, da Ella og jeg sad i sofaen og hyggede, gav Ella mig pludselig den ene fisk i hånden og sagde: “Se, det er en guitar”. Jeg studsede lidt over, hvordan det kunne være en guitar, men straks gik hun i gang med at plimre løs på guitaren, og så måtte jeg jo følge trop 😉 Hun blev rigtig glad for, at jeg tog hendes idé for gode varer, og det er vel også med til at give hende et godt selvværd? At jeg møder hende i de observationer hun har af verden og accepterer dem som værende lige så gode som de observationer, vi voksne kan have af situationer/ting.

Uanset hvad, er det i hvert fald rigtig hyggeligt at følge nysgerrigt med i hendes observationer af verdenen.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fotoalbum fra hverdagen med en tumling