En bog, der ændrede mit liv

Upædagogiske ting jeg foretog mig i denne uge

IMG_20160916_114129Hvis du følger mig på Instagram, vil du sikkert lægge mærke til, at min feed er fyldt med farverige fotos, genkendelige hverdagssituationer, ting med en historie (der ikke altid er Instagram-kønne) og fotos af naturen, der aldrig er fra en strand på Mauritius 😉 Jeg holder af en farverig hverdag, det uperfekte – og indimellem  bliver der endda plads til upædagogiske træk 😉

Her følger et par eksempler på, hvad jeg finder på at foretage mig af upædagogiske ting på en uge…

Sodavandsis inden sengetid… 

Efter en sommerferie med lidt for mange is, kunne jeg lige så godt fortsætte stilen den anden aften, da det jo var septembers varmeste dag i 70 år! Kl. 21.30 sov Ella stadig ikke, og fik et hysterisk anfald, hvor hun vred sig fra side til side på min arm, og tog fingrene ind i munden – hmm, det var nok tænder, der irriterede… :-/

Kl. 21.31 stod Ella med en sodavandsis i hånden og var lykkelig! Det var det bedste upædagogiske træk, jeg har foretaget mig i denne uge.

Men der var selvfølgelig også mit forsøg på at få Ella til at spise sund banan-is…

Måske læste I mit blogindlæg om, hvordan mit første forsøg med sund banan-is resulterede i, at Ella troede, at det var kylling? Hmm, jeg prøvede igen at lave sund banan-is, men denne gang skulle den selvfølgelig sidde lige i skabet! Jeg målte af – hvis nu min helt egen opskrift blev så god, at jeg burde lave isen igen og igen – og måske endda udgive en e-bog en skønne dag om SUND IS… Ja, jeg havde mange højtravende drømme, da jeg stod i mit køkken og pressede lidt appelsinsaft i banan-mosen for at give isen en flottere farve… Det var så det mindste problem med farven, fandt jeg ud af senere. Ella kunne nemlig ikke lide isen denne gang – og isen blev heller ikke kønnere…. Altså, JEG syntes den smagte okay… Måske syntes farmand, at det var synd for både Ella og jeg. I hvert fald gav han sig i kast med at fjolle med Ella, imens hun forsøgte at spise is. I et upædagogisk øjeblik mente jeg derfor, at det var DERFOR, at Ella ikke ville have isen… Han var nu også lige hurtig nok til at få hende op af sin højstol, da hun ville op. Så jeg sagde dét, der føltes som et godt råd i situationen: “Prøv at se, nu vil hun altså ned i stolen igen… Måske skal vi lige prøve at presse hende lidt mere til at spise isen. Jeg tror altså, at det er fordi, at du fjoller for meget”. Så kiggede farmand på mig og sagde kækt: “Hun vil altså ikke spise isen”.

Så opgav jeg alligevel min status som is-dronning 🙂

Så var der aftenen, hvor jeg kom til at gå aftentur kl. 20.30, fordi Ella var frisk som en havørn, og det godt kan hjælpe at give hende frisk luft inden sengetid… 

Jeg er god til at have ja-hatten på i forhold til moderskabet. Alting kan lade sig gøre. “Hvad ville et fornuftigt menneske gøre?”, spørger jeg indimellem mig selv om… Hmm, jeg skulle nok ikke have foreslået Ella den anden aften, at vi kunne gå en aftentur kl. 20.30… Hun var jo straks med på idéen, og jeg kom straks i tanker om, at hun jo havde nattøj på! Det kan godt være, at de går aftentur nede sydpå, men den regel gælder ikke herhjemme i DK. Nå, så jeg forsøgte ihærdigt at dække hendes nattøj med et tæppe, men da vi var nået et par meter hen ad gaden, kom jeg i tanker om, at Ella med garanti ville tigge om at komme på legeplads. Selv hvis jeg gav efter, ville hun ikke være i stand til at lege i nattøjet… Dårligt træk…

Men vi fik set månen… Som hun heldigvis var ovenud begejstret for – som sædvanlig 🙂 Til gengæld klagede hun over alt det skarpe lys fra billygter og gadelamperne. Det var tid til at komme hjem! Så 30 minutters gåtur i skam og bekymring fra morens side, blev det til.. Men hun hyggede sig, og var gladere efterfølgende – og dermed var det nemmere at putte hende.

Hvad jeg har lært i min tid som mor er, at det kan være okay at springe over, hvor gærdet er lavest, hvis det betyder, at ens barn bliver gladere og alting bare kører nemmere. Is skal der fx til, når alting er ved at gå op i en spids. Ikke altid, men nogle gange. Indimellem får jeg sagt eller gjort noget, der er lidt upædagogisk, men så er det bare op på hesten igen 🙂

2 kommentarer

 • Jeg forestiller mig det faktisk helt vildt hyggeligt. Det lyder også frygtelig bekendt. Både det her med at være dronningen af sunde is og at få gode idéer, der ved afprøvning måske er knap så gode. Tak for et dejligt indlæg ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hjertestreger

   Er glad for, at du kunne lide at læse med 🙂 Ja, jeg får mange idéer i løbet af en dag, men jeg er blevet bedre til at holde lidt igen, hehe 😉 Ha’ en god weekend!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En bog, der ændrede mit liv