Havde I også en god sundhedsplejerske? Min SP gav mig troen tilbage

Trods dårlig start med en svindler, havde vi en god dag i Legoland!

img_20170829_111709_159

I fredags var vi i Legoland, og vi havde en fantatisk tur. En helt fantastisk tur på trods af en (måske kvindelig) svindler, som vi kan kalde ‘SN’…

‘SN’ snød mig, så det kunne mærkes. Hun havde solgt Legobilletter til mig, der var ugyldige. Det ville undre mig meget, hvis hun har det dårligt med det. Dette blogindlæg skal handle om manglen på moral og empati.

Den indledende kontakt

For ca. en måned siden solgte SN omkring 8 billetter til Legoland på Facebook, hvoraf jeg købte 2 voksenbilletter for 500 kr. Billetterne havde hun så fint “reserveret til mig”, som hun skrev som en Facebook-kommentar til sit opslag i den køb- og salgsgruppe på Facebook, hvor børnefamilier nemt ville falde for hendes salgstaktik. SN skrev noget i den her stil, som jeg i øjeblikket troede på.

Hun skrev: “Vi havde arrangeret en familietur, men af personlige omstændigheder kommer vi ikke afsted alligevel. Derfor sælger jeg de her Legoland-billetter med et afslag i prisen”

Det viste sig senere, at SN havde fået refunderet pengene for de købte online-billetter, og nu solgte dem videre. Hun er en krænker, uanset hvor meget jeg så har troet på hende. Det er hende, der har et problem med manglende moral. Hende der ikke så meget som ønskede os en god tur, hvorimod jeg takkede for handlen. Faktisk var hendes e-mail helt tom, bortset fra vedhæftningerne. Det føltes hult, og det var det åbenbart med god grund. Nu ved jeg ikke om SN er alene om at svindle. Ofte arbejder de jo sammen. Profilbilledet eksisterer ikke mere på hendes Facebookprofil. Hun har selvfølgelig blokeret mig. Jeg fik efterfølgende en anden til at kontakte hende med endnu en opfordring til at betale mig, og i første omgang skrev hun, at hun nok skulle overføre, men intet hørte jeg om, hvornår. Så i alt har hun fået 3 chancer for at bevise, at det hele var en stor fejl, eller at hun har fået en lærestreg, og aldrig gør det mere. Under den indledende kontakt skrev jeg endda som noget af det første, at jeg sagtens kunne komme forbi og hente billetterne, da jeg boede i Middelfart. Hun havde derfor skrevet på hendes profil, at hun boede i enten Middelfart, i Fredericia eller Kolding, da jeg aldrig ville tage længere væk end det, da jeg ikke har bil… Så jeg har KUN foreslået det, fordi hun boede tæt på. Så advarsel til andre mødre – hun ændrer bare sin profil efter forgodtbefindende. Hun “raserer” nok i hele Danmark.

Dog har jeg gemt hendes profilbillede og vil politianmelde hende. Hun ligner en helt almindelig kvinde på min egen alder. Med sin pagefrisure, kommunefarvede hår og fyldige, feminine læber ser hun helt moderlig ud. På et af billederne på sin profil sad hun også sammen med en lille dreng, og derfor fik jeg også et positivt indtryk af hende som et ægte familiemenneske.

Hun havde også dette citat på sin Facebookprofil:

bf3fd14627e3006e9cbda3246f5a0508

Ergo, KUNNE hun være et menneske med en høj moral eller stor portion empati, men det første jeg tænkte, da jeg så teksten var: “Hmm, tyv tror hver mand stjæler”. Ja, det var faktisk dét jeg tænkte, da jeg så citatet. Egentlig gav den tanke ikke så meget mening fra et logisk perspektiv – kun fra et intuitivt. Derfor overførte jeg penge til hende. Ikke via MobilePay, og egentlig ville jeg vente til dagen efter, men hun havde travlt. “Du kan da bare lave en straksoverførsel”, skrev hun. Hun ville sende billetterne på min e-mail, hvilket hun også gjorde. Kl. 00.45 overførte jeg penge, og det slog mig at det var et UKRISTELIGT tidspunkt! Da jeg lagde hovedet på hovedpuden tænkte jeg: “Astrid, du er nok blevet snydt!”. Det tog lidt tid, inden jeg faldt i søvn, for jeg havde brudt den regel, som jeg altid bærer med mig: “Hvis folk skynder på dig, så STOP OP! Lad vær’ med at stole på dem, hvis penge er indblandet”. Nå, nu var pengene overført, og skuffet over mig selv, måtte jeg bare krydse fingre for, at billetterne var gyldige! Med tiden glemte jeg mere og mere tvivlen, og jeg glædede mig til at komme afsted med Ella og mormor.

Lille Ella på knap 3 år ville være gratis at tage med i Legoland, så det var et godt tidspunkt at tage dertil. Jeg ville også gerne invitere mormor med, som har hjulpet og støttet os ufatteligt meget i de sidste par år. Hun er verdens bedste mormor, og vi klynger os til hende, fordi hun har så meget empati, at det kan tælle for en lille landsby, og det har vi alle jo brug for i en verden, der indimellem er så grum, at man end ikke har lyst til at tænke på Legoland-billetter. Men den aften hvor jeg købte billetterne, var jeg ikke et øjeblik i tvivl om, at vi da skulle have billetter! Billetter til et lille eventyr i hverdagen.

Da sandheden gik op for mig i Legoland, blev jeg selvfølgelig vred og så skuffet, at jeg ikke kunne holde tårerne tilbage. Ja, sådan går det når denne oplevelse samtidig ripper op i et gammelt traume for 7 år siden, hvor jeg blev snydt for et meget større beløb, og på en rigtig ubehagelig måde. Det hører fortiden til, men min krop reagerer altså stadig indimellem. Som mor var der kun ét at gøre. Det var at tørre øjnene og komme videre. Nyde Legoland og alle de skønne oplevelser med min datter og verdens bedste mormor.

Nu havde SN jo kun snydt mig for nogle hundrede kroner, men hun har jo også snydt andre familier… Hvordan mon de har det? Hvis du selv er blevet snydt vedr. Legobilletter eller kender nogen, så må I meget gerne kontakte mig. Jo flere, der går til politiet, jo bedre.

Der er måske 4 familier, der har stået ved indgangen til Legoland og fået samme forklaring fra billetkontrolløren: “Hun har anmodet os om at få pengene retur for de her billetter, så de er desværre ugyldige”. Udover at det giver forsinkelse på at komme ind, giver det også en forsinkelse i glæden, for så “skal man lige tage sig sammen” for en stund.

Heldigvis var Legoland så generøse, at da de hørte om svindleren, gav de ved købet af billetter et par ekstra GRATIS billetter med til endnu en tur inden sæsonen slutter. Ella tog ligefrem billetdamen i hånden, for er det ikke sådan med børn og dyr, at de kan fornemme gode mennesker på lang afstand? 😉

“Jeg er ikke hundrede på dig”, tænkte jeg for mig selv den sene aftentime, hvor jeg tjekkede SN’s Facebookprofil, og den første indskydelse skulle jeg have holdt fast i…

Tak til LEGOLAND for at være rammen om en skøn dag med bl.a. yderst venlige og servicemindede medarbejdere. Virkelig et lækkert sted, hvor Ella hyggede sig gevaldigt og sprang middagsluren over, men i stedet sov så snart hun blev sat i autostolen. Hun skulle have det hele med! 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Havde I også en god sundhedsplejerske? Min SP gav mig troen tilbage