Alanya versus Assens

Tips til babysnacks

IMG_20150923_205144Her er det snacks/mad, som vores datter spiser med stor fornøjelse – måske din søn/datter også gerne vil spise noget af det her?

– økologisk agurk fra Kiwi

Ja, jeg undrer mig…. Men der er stor forskel på, hvor vild vores datter er med de almindelige agurker og så denne øko fra Kiwi. De hvide “kerner” i agurke-kødet er dobbelt størrelse og ligefrem nogle, som vores datter kan tage ud. Hun smasker højlydt, så på alle måder er denne agurk alt for anderledes til, at jeg har lyst til at købe almindelige agurker.. Typisk, at det bliver sværere og sværere at gå tilbage, når man først har gået et skridt frem mod økovejen;-) Fra nu af køber jeg da kun den økologiske – den er endda bedre end skoleagurker..

– små nedfaldsæbler (købt privat)

Vores datter er stolt, når hun får sit eget æble i hånden:-) Så er de jo også økologiske, så der er skønhedsfejl på, som gør det mere interessant at spise/pille i:-)

– tyrkiske fladbrød

Hun spiser også gerne tyrkiske fladbrød med eksempelvis most banan eller moste dadler inden i. Ellers kan brødene også dyppes i eksempelvis tomatsauce eller saucen fra grøntsager. Vores favoritaftensmad i øjeblikket er laks skåret i firkanter og ristet på panden med små kartofler i olie/tomatmarinade og så på et fladbrød.. Det kan vores datter også spise.

– spejlæg

Vores datter vil helst spise selv, men det er jo ret svært, når hun endnu ikke har motorikken til det.. Et trick er derfor at skære et spejlæg ud i store flager og lægge henkastet foran hende… Så skal hun nok tage det op med hånden og spise det. Det sviner ikke så meget, som man skulle tro, for stykkerne skal kun lige være store nok til at fange interessen.

– havrefras

Jeg lægger indimellem nogle havrefras foran hende – og indimellem med lidt afstand imellem. Det gør det bare mere interessant for hende at fiske dem op med fingrene – lidt ligesom hunde, der leder efter hundekiks;-)

– spaghetti

Vi har ofte spaghetti liggende på køl – i en plastikbeholder med vand i, så det kan holde sig i en dags tid efter at være blevet kogt. Når vores datter får mad, får hun så samtidig lov til at få lidt spaghetti ved siden af til at lege med. Så ryger der mere ned:-)

Det var lidt inspiration. Et trick er forøvrigt at friste hende med maden ved nogle gange at tage det væk fra hende et øjeblik. Babyer vil jo som bekendt altid have det, som de ikke kan få.. 😉 Ellers forsøger vi også at skære eksempelvis æbler og agurker ud i forskellige former, så det er spændende hver gang at spise det.

Næste indlæg

Alanya versus Assens