Hviids varmestue om urummelighed

Sommerferielæsning for mødre

DSC_0051

Jeg elsker at læse, men først nu, efter 9 måneder efter fødslen, har jeg fået tid til at læse igen. Det er ren luksus at tage på biblioteket for at læse bøger og magasiner, imens lillepigen er i dagpleje. Ikke, at det er mere end et par timer – jeg har også et arbejde, nemlig;-)

Her er de bøger, jeg kan anbefale som sommerferielæsning:

Pilot for dit barn (Ulla Dyrløv)

Bogen er især god, hvis man har større børn og ikke babyer.. Det var faktisk den eneste bog, jeg læste, imens vores datter har helt lille baby. Jeg fandt mærkeligt nok tiden til det, for slugte bogen på få dage. Der står faktisk kun 3 linjer om det at have et spædbarn og hvordan man lige gebærder sig i forhold til “opdragelse”. Det er noget med at se selvsikker ud, når de eksempelvis skal sove. Hmm, tror ikke helt, jeg fandt teknikken. Vores datter er i hvert fald ikke typen, der går ud som et lys, når hun skal sove.

Jeg tror, at jeg tager bogen frem igen, når vores datter er ældre. Den er interessant og så er det guldkorn på guldkorn:-) Og ikke mindst er der ingen løftede pegefingre, men bare sådan en “kærlig” guidning til at få et mere velfungerende familieliv, uden masser af skrig og skrål. En vigtig pointe er, at hun er uddannet psykolog og har masser af erfaring – så hver en linje emmer af professionalisme. Man føler sig i “gode hænder”, når man læser bogen:-)

Rigtige veninder (Iben Maria Zeuthen)

Hvem har ikke prøvet at have en dårlig veninde – eller selv være det? Hvem har ikke prøvet at føle sig udenfor, forkert eller måske ligefrem føle sorg i forbindelse med veninder? Den her bog er meget bedre, end jeg troede. Rørende, smuk og giver rum til eftertanke. Det er forskellige danske, kendte kvinder, der bliver interviewet. De interviewede tør godt at blotte sig, så det er meget genkendeligt og lærerigt. Det er egentlig kommet bag på mig, hvor kontante de er, når det kommer til at sige farvel til veninder og goddag til nye og “bedre” veninder. Man sidder tilbage med budskabet om, at det der med at finde gode veninder ikke kommer let til nogen – der skal gøres nogle erfaringer gennem årene:-) Der er faktisk så mange guldkorn, at jeg snildt ville kunne komme til at gengive halvdelen af bogen, hvis jeg ikke passer på. Så jeg stopper her:-) Okay, eneste tilføjelse er, at som nybagt mor er det guld værd med gode veninder og/-eller en god mødregruppe, så derfor anbefaler jeg denne bog i relation til moderskabet.

Håndbog til et lattermildt hverdag (Karen-Marie Lillelund)

Hvem kan ikke have brug for at grine mere i dagligdagens trummerum? Småbørnsmødre har som regel rigtig meget at se til, så den lattermilde hverdag er måske ikke det, der falder mest naturligt. Som presset mor kan man godt glemme sin humor.. Efter læsning af bogen har jeg allerede “leget” vildt med min mand med en gummibold inde i stuen, der nær havde ødelagt både mine briller og adskillige vaser og potteplanter. Men sjovt var det, indtil at han i min optik “kammede over”. Lattermild – det er vist noget jeg skal øve mig på.. Men stolt er jeg nu over, at jeg for en rum tid gik all in på fri leg, så vores lille datter var helt overrasket over, hvad der foregik i det lille hjem:-)

Scenen er din (Charlotte Lytton Kejser)

De fleste kender “Paradise-Amalie”, og jeg syntes egentligt at Amalies mor lød så fornuftig i DRtema-programmet “Er du dum eller hva'”, (hvor Amalie deltog), at jeg efterfølgende fik interesse for bogen af Amalies mor. Hun udgav bogen i 2013 og den er skrevet specielt til Amalie. Jeg nød at læse bogen, fordi Charlotte er sådan en der går imod Janteloven (og giver en del lærerige eksempler), forstår at nyde livet, men også har overvundet en del knubs, og så fortæller hun bare om det at være mor på sådan en varm og kærlig måde, at man bliver helt glad. Ingen formaninger/tips og tricks, men bare lutter kærlige ord om Amalie og hvilken berigelse, det har været at have Amalie i hendes liv. Sødt med sødt på, og det er virkelig hyggeligt at læse den. Det er sådan en bog, der minder én om, at med en stor portion kærlighed hjemmefra kan det ikke gå helt galt – som nybagt mor, kan det derfor være sagen at læse den. Den kan anbefales på en regnfuld tirsdag:-)

Yoga – et kvarter om dagen for en glad krop og et stærkt sind (Sisse Siegumfeldt)

En kvinde dyrker 15 minutters yoga hver dag. Det kom sig af, at hun blev mor. Ja, det kender vi jo.. Så bliver tiden knap – og motivationen til at stramme sig an, endnu større. Forfatterinden lister i øvrigt meget benyttede undskyldninger, som hun hører fra folk, der SÅ gerne vil dyrke yoga, men ikke lige har fået taget sig sammen endnu. Det var det eneste ubehagelige i bogen – resten var behagelig læsning – eller dvs. det består mest af billeder, hvor hun viser yoga-øvelserne og dermed guider læserne igennem. Som hun står der, er det næsten som at stå der selv – og det kan jeg faktisk godt leve lidt højt på. Jeg SKAL også i gang – meget snart.

Hvilke bøger kan du anbefale til sommerferien og som varmer et mor-hjerte?:-)

Næste indlæg

Hviids varmestue om urummelighed