Grøn ananaskage

Sommer i Danmark fra et tyrkisk perspektiv

IMG_20160610_092534Endelig er jeg tilbage på bloggen, men det er jo dejligt at nyde det gode vejr, frem for at sidde foran skærmen. Fra et tyrkisk perspektiv er sommeren i Danmark årsag til lidt hovedbrud. “Er det tid til shorts? Eller bliver det regn senere?”. Min tyrkiske mand spørger mig en del til råds, og jeg svarer ofte, at det ved jeg egentlig ikke. Den danske sommer er kryptisk for os alle 🙂

Til gengæld er den danske sommer faktisk meget smuk. Ikke Alanya-smuk, men smuk på sin egen måde 🙂 Netop den store forskel mellem årstiderne er også noget, som min mand  selvfølgelig forbereder sig på mentalt, og næsten frygter. Således husker jeg, hvordan han i efteråret blev ved med at snakke om den virkelig kolde vinter, som vi ville gå i møde. Nøj, hvor ville det blive koldt! Han spurgte til, om jeg mon mente, at hans vinterjakke var varm nok? Om vi ville kunne gå nogen steder, hvis det begyndte at sne? Den meget hårde vinter udeblev… Min mand var lettet! Det var jo slet ikke så slemt med den danske vinter.

En dag sad min mand og Ella og så TV. En reklame for at holde sommerferie i Danmark tonede hen over skærmen. Han vendte sig om imod mig og spurgte: “Hvor er det henne?”. Jeg kiggede på skærmen med solrige kyster, gule blomstermarker og hyggelige træhytter. “Danmark”, svarede jeg. “Er det Danmark? Åh, hvor skal vi holde gode ferier, Ella”, sagde han begejstret og krammede hende. Det betyder selvfølgelig meget for mig, at han falder godt til i Danmark, og i forhold til Alanya, der jo tiltrækker kendte fra hele verden til at holde sommerferie der, var jeg glad for, at han også så kvaliteter i at holde sommerferie i Danmark! Som det familiemenneske han er, er han heldigvis meget til campingferie (selvom han aldrig har prøvet det), men hver gang vi ser en autocamper, siger han, at vi skal have sådan én, en skønne dag. Vi har jo lov til at drømme, og jeg er glad for, at jeg har giftet mig med et ægte familiemenneske, der elsker tanken om at sige goddag til Hr og Fru Danmark på en campingplads, imens børnene leger sammen.

Vi må se, hvad sommeren byder på. Vi skal først og fremmest tilrettelægge en sommer med familiebesøg i Danmark og i Tyrkiet, men de nærmere detaljer vides endnu ikke. Min mand har fået et endnu bedre job nu, som han først og fremmest koncentrerer sig om. Jeg fortsætter livet som tekstforfatter, og kan jo heldigvis tage mit arbejde med overalt, så længe jeg har internetadgang.

Jeg håber, at I får en rigtig god sommer. Opdateringerne på bloggen vil være færre, men jeg holder også fast i livet som blogger, og er glad for, at I følger med 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grøn ananaskage