Derfor brugte vi aldrig: 'Godnat og sov godt'-metoden

Samtaler med en 3-årig #påsken

img_20180330_173039Nu er hverdagen begyndt igen efter påskeferien. Det har været en dejlig påske, hvor vi bl.a. var i Mols Bjerge. Det eneste minus var vejret, for det haglede og sneede ligefrem én af dagene. Ja, det var så koldt den ene dag, at Ella tænksomt sagde på en gåtur til Kalø Slotsruin: “Åhh nej, jeg har glemt min nissehue henne i børnehaven”.

Vi opholdt os på noget der hedder Fuglsøcentret, hvor vi havde et slags “hotelværelse” i en bygning, hvor der også sov andre, så der var lidt luksuriøst højskoleophold over det. Opholdet var incl. aftensmad og morgenmad, og Ella spiste og spiste løs af den lækre buffet om aftenen. “Be’ om mer’ kød og nødder”, sagde hun, og jeg øste op igen og igen på hendes tallerken. Den næste dag rørte hun hverken kødet eller nødderne. Er der noget at sige til, at jeg ligner et stort spørgsmålstegn, når andre spørger mig, hvad hun godt kan lide at spise til måltiderne? Der er ikke to dage der er ens 🙂 

Det var nogle hyggelige og pæne værelser, og vi fik en ekstra opredning til Ella, uden beregning. Hun fik en lækker blød soveseng, som godt nok foldede lidt på midten – som de jo ofte gør… Ella så straks sit snit til at vælge seng som den første. Hun blev ved med at sige, at hun ville have sengen ind mod væggen, og så kunne jeg få den anden? Jeg havde ikke et godt argument parat, og det endte med, at hun hele tiden kom op i min seng, selv om natten, så i praksis sov vi i samme enkeltmandsseng.

Da vi kom hjem, havde vi pludselig fået skabt en masse oprydning, fordi vi jo skulle pakke taskerne ud, og Ella havde vist savnet sit legetøj. Stuen blev hurtigt fyldt med legetøj, og jeg foreslog, at vi ryddede op, imens vi hørte musik og dansede? Først var hun med på den, hvilket imponerede mig, da jeg kun har hørt musik, imens hun var hjemme ÉN gang før. Hun hader det, og holder sig for ørerne og bliver bare rigtigt ked af det, så det er aldrig et hit…  Men hun bliver jo ældre, og jeg saaaavner at høre musik. I det sidste halve år er hun blevet gladere for, at vi danser sammen i stuen. Det har ellers også været utænkeligt…

Imens jeg fandt musikken frem, spurgte jeg hende derfor: “Nå, er du klar på at høre musik, danse og rydde op imens!? Bliver det ikke bare HYGGELIGT?”. 

Med et stort, næsten overdrevent smil svarede hun med fingeren oppe i vejret som en artig elev: “Jeg har det…. Jeg har det…. Vi kan høre musik og danse UDEN at rydde op?”. 

Hun slægter sin mor på… Vi er ikke glade for at rydde op, hehe ;.-)

I påsken fik hun en guitar af min bror, dvs. hendes onkel, og hun blev helt ekstatisk. Hun havde i et stykke tid ønsket sig en guitar.

Den første gang vi hørte musik sammen i længere tid, hende og jeg, kom sig af, at hun sagde: “Mor, jeg ønsker mig en guitar… Jeg vil så gerne spille guitar…”, og jeg svarede med største selvfølgelighed: “Jamen, så kan vi starte med at lytte til guitarspil, Jeg sætter Saybia på. SÅ, nu hører vi Saybia”.

Ella følte vist, at hun var ét skridt nærmere at kunne spille guitar, og vi fik endelig hørt musik sammen… Det var så hyggeligt.

Jeg håber, at I har haft en rigtig god påske! Jeg er begyndt på et matematikkursus – nu på b-niveau, så jeg er lidt mindre aktiv på bloggen indtil 1. juni.

Men på Instagram er jeg jo altid at finde 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Derfor brugte vi aldrig: 'Godnat og sov godt'-metoden