3-års jubilæum som selvstændig #sårbarhedogmod

Samtaler med en 3-årig #lillehjælper

_20180204_122140Torsdag aften slog det mig, hvor meget jeg kedede mig. Jeg prøvede at lokke Ella ud at gå, for vi kunne jo tage på biblioteket? Heldigvis var hun ikke med på idéen, for da jeg kiggede ud, så jeg at det øsregnede. Mor med tjek på vejret bliver jeg vist aldrig 😉 Det var koldt, blæsende og øsregnede. Absolut ikke vejr til at gå ud i. Kun vejr til at bage var min konklusion. Hurtigt fandt jeg alle ingredienser til en gulerodskage. “Jeg vil ikke have gulerod. Bare kage”, svarede Ella, da jeg begejstret meddelte hende, at jeg ville bage gulerodskage. Men det blev til en gulerodskage, og hun blev mere og mere glad for udsigten til gulerodskage. Hun ville være med til det hele, indtil hun venligt og blidt sagde til mig: “Mor, du må lige bage lidt selv”, og så trådte hun ned fra stolen og fortsatte ind i stuen, hvor fjernsynet trak. Nå, hun kom hurtigt tilbage igen 🙂

Da jeg skulle tage kagen ud, spejdede jeg efter grydelapperne, og Ella afbrød straks mine tanker ved at sige: “Mor, mor… Du kan låne mine… Mine handsker.. Kom her, og hun trak mig ud i entreen, hvor hun tog sine stribede handsker frem (ligesom mine stribede grydelapper ;-)), og ventede på at jeg skulle stikke hænderne frem, så hun kunne hjælpe mig med at få dem på. Jeg afslog hende, men takkede for tilbuddet 🙂 Da kagen skulle ud, dansede hun med hele kroppen af ren lykke, og håret flagrede omkring hendes hoved, der virrede fra side til side. “Kage, kage”, råbte hun glad, og jeg blev pludselig lidt bange for at skuffe hende. Jeg kom jo i tanker om, at gulerodskage måske ikke var så børnevenligt med alle de krydderier… Hmm, der er godt nok meget, som man skal tage med i beregningen som mor 😉 Jeg begyndte at advare hende: “Ella, jeg skulle nok have bagt en anden kage. Jeg er faktisk ikke sikker på, at du kan lide den. Vi bager snart en anden kage, okay?”. Det var hun helt med på. Hun har nok tænkt, at jeg var beskeden. Kage er vel kage!?

Det viste sig, at jeg fik ret. Hun var ikke begejstret. Hun prøvede ellers at skjule det ved at knibe øjnene sammen og smile falsk, imens hun tyggede. “Ella, kan du lide den?”, spurgte jeg, og hun nikkede høfligt: “Mmm”, sagde hun med det falske smil. Indimellem tyggepauserne, begyndte hun at forme små kugler af dejen og lægge på sin tallerken: “Du behøver ikke at spise den, hvis du ikke kan lide den”, fortsatte jeg, og hun stoppede straks sine aktiviteter og skubbede tallerkenen væk. “Jeg kan ikke lide det”, svarede hun skuffet, og jeg måtte give hende ret i, at det var en dårlig kage.

Jeg var heller ikke begejstret 😉 Jeg fortalte hende, at mor måtte øve sig lidt mere på at bage kage 😉 Jeg lovede mig selv, at næste gang skulle jeg tage et lidt mere sikkert valg end en vegansk gulerodskage, som fik liiidt for meget væske. Hvornår lærer jeg at følge en opskrift 100 % ? 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3-års jubilæum som selvstændig #sårbarhedogmod