Hvad drømte du om, da du var barn? #sårbarhedogmod

Samtaler med en 3-årig #kalddetkærlighed

sketch-1517912776158Ella og jeg læser i øjeblikket denne børnebog om kærlighed.

_20180206_151446

Den er bare så sød. Skynd dig at lån den på biblioteket, hvis du vil have lidt filosofiske snakke med dit barn om, hvad kærlighed er. Kærlighed er bl.a., når forældre er så forgabte i deres lille nyankomne baby, at familiens hund føler sig overset, og går hjemmefra. Hundeejerne bliver vældigt kede af det, og da hunden kommer tilbage, får han endda lov til at slæbe alle sine nye venner (gadehunde) med ind i hjemmet. Der er mange søde forklaringer på, hvad kærlighed er i en familie med en lille baby og en hund, hvor hunden skal finde sin nye plads i familien.

Grunden til at vi lånte den var, at vi var på biblioteket, og jeg sad på hug og kiggede på noget legetøj sammen med Ella. Pludselig kom hun hen og tog hænderne om mine kinder og gav mig et kys på kinden, efterfulgt af et: “Se her…”, og så havde hun bogen i hånden. Jeg smeltede, da jeg meget sjældent får kys af hende, og så havde hun denne bog i hånden! Det var ret magisk, og det lyder jo som noget jeg opdigter, så idyllisk det er. Meeeen så er der også de gange, hvor hun siger: “Adrr…” og tørrer sig på kinden, hvis jeg giver hende et lille kys 😉 Kærlighed er bl.a. også at respektere, at hun ikke altid bryder sig om kys, selvom det jo føles helt unaturligt, at jeg ikke må kysse hende 🙂

I går satte hun sig på mit skød, og jeg sagde: “Vi er da bare go’e venner, os to”. Ella svarede: “Du er min bedste ven”, og af hendes blik kunne jeg se, at så blev det ikke større i hendes verden. Venskaber betyder utroligt meget for hende, og jeg har aldrig troet på, at man ikke må være venner med sine børn. Så længe jeg tager de overordnede beslutninger, og hun mener, at jeg kan klare alt, som jeg skrev i dette blogindlæg om at føle sig som ‘Årets mor’, ser jeg ingen problemer 😉

Billedet til dette blogindlæg kræver forøvrigt en forklaring. Det er blevet sådan et sted, jeg kigger hen, føler harmoni og tænker straks på, hvor go’ verden er 😉 Årsagen er, at jeg havde et tilgodebevis til Imerco, som jeg gav til min mor, så hun kunne bruge det – til sig selv! Meeeen, så fik hun alligevel lokket ud af mig, hvilke ting der havde fanget min interesse derinde en eftermiddag, hvor jeg havde været inde og købe gave til en veninde. “Ej, der var nogle tæpper, der var så lækre”, udbrød jeg, men blev ved med at sige, at hun skulle altså bruge kortet på sig selv… Næste gang jeg så min mor, havde hun købt tæppet til mig, der ligger på stolen. Dét er da kærlighed 🙂

Nu er jeg så glad for at kigge stolen med tæppet, at jeg aldrig sidder der, hehe. Hver ting til sin tid. Næste gang det bliver snevejr, vil jeg helt sikkert sidde og putte i sofaen sammen med Ella, med tæppet slynget omkring os 🙂 Denne her hverdagsoplevelse fik mig til at tænke på noget, som jeg så på Instagram. Forleden var der én, der postede på Instagram: “Mødre har også brug for mødre”, fordi hun var blevet forkælet af sin mor, imens hun lå syg. Så tænkte jeg straks på tæppet, som min mor gav mig. Meeen hun kommer nu også forbi med mad, når jeg er syg. Jeg er nu heldig!

Nu vil jeg gå videre med dagens opgaver. Ha’ en god dag, og tak fordi du læser med og støtter med likes og kommentarer. Det gør det meget sjovere at blogge, så mange tak for det!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad drømte du om, da du var barn? #sårbarhedogmod