15 random facts om mig

Samtaler med en 3-årig #kærester

Her til morgen blev Ella hentet af sin far, og jeg havde netop taget en gul kjole på, som lå nederst i min kommode, og som jeg aldrig har på. Jeg gemmer den kun, fordi den minder mig om min tid som gravid. Jeg fik taget “gravid-billeder” i den, så kjolen er jo noget helt særligt. I dag, hvor vi har endnu en bagende sol udenfor, tænkte jeg, at det kunne være sjovt at tage den på igen.

En dejlig luftig, gul sommerkjole, der sidder ret godt på mig – og som Ella hader! Ja, det fandt jeg ud af… 🙂

Ella: Mor, ikke dén kjole. Den kan jeg ikke lide!

Mig: Men hvad er der galt med den?

Ella: Den lugter!

Jeg duftede til den, og den lugtede af skyllemiddel, som jeg ellers aldrig bruger. Men den havde åbenbart ligget ved siden af noget tøj, jeg havde arvet (med skyllemiddel). Ella hader skyllemiddel! I hendes verden lugter det dårligt 😉

Mig: Men du bliver hentet lige om lidt af FAR!

Og da Ella ikke reagerede med et smil, som hun plejer, skruede jeg charmen på…

Mig: Snart er du ved far, og så kan jeg bare have kjolen på herhjemme og danse ballet!

Jeg smilte og lavede en pirouette for at få hende til at smile, og det gjorde hun. Hun grinte ved tanken om, at hendes mor skulle danse ballet derhjemme, iført en skriggul kjole.

Lidt efter satte vi os ved køkkenbordet, og Ella påpegede igen, at hun altså ikke kunne lide min kjole! Jeg fortalte hende, at nu beholdt jeg den altså på, og at hendes far jo ville komme lige om lidt og tage hende med…

Ella: Så ser far, at du er blevet til en mor-balletdanser, og så kan det være, at han gerne vil være kærester?

Mig: Tror du, at han vil det?

Ella: Ja, så kan I danse ballet sammen. Så kan du godt have din kjole på. Så er I kærester.

Mig: Men han har jo allerede en kæreste

Ella: Men han kan have to kærester? Var det ikke en god idé!?

Jeg kunne næsten ikke holde masken, men prøvede at forklare hende, at hvis mor og far boede sammen, ville jeg sige til ham: “Nu er det din tur til at tage opvasken”, og så ville han svare: “Nej, det er DIN tur”, og sådan ville vi fortsætte, og så grinte hun lidt, fordi jeg altid forklarer tingene så dramatisk.

Denne her snak om kærester udsprang vist af, at jeg havde fortalt hende, at hun havde ligget inde i maven, da jeg havde kjolen på sidst.

Ja, jeg må da indrømme, at jeg havde forventet en anden reaktion, end at den lugtede 😉

Men det var sjovt at høre hende fortælle om vores familie på den måde. Jeg opfattede hendes ytringer som en måde at få tingene til at gå op på, fremfor at hun er ked af, at vi ikke bor sammen. Det har hun aldrig snakket noget om, og det er jo helt normalt i hendes verden, at vi bor hver for sig, og aldrig har lavet særligt mange ting sammen som en familie. Måske har hun tænkt, at det er synd for mig, at far nu har en anden kæreste, men jeg gør meget ud af at fortælle, hvor dejligt jeg synes det er, at de har fundet hinanden.

Måske er hun bare et barn, der digter ligesom alle andre, og der behøver ikke at være en dybere mening.

Det var nogle søde tanker hun gjorde sig, uanset om der var en dybere mening eller ej 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

15 random facts om mig