Sådan får du din baby/tumling til at grine højt

Sådan får du din baby/tumling til at grine højt

IMG_20151202_145658Her i huset gør vi meget ud af at lege med vores lille datter. Min mand finder altid på noget nyt, og jeg prøver på bedste vis at gøre ham kunsten efter. Ingen havde fortalt mig, hvor svært det er at være kreativ, når det kommer til babylege! Hvis hun var ældre, kunne jeg fortælle skøre historier, men hvordan leger jeg bedst med min lille datter, så hun kommer til at grine i vilden sky? Jeg har samlet et par gode lege her, som måske også inspirerer dig?

Plastikkop på fod-leg

I Netto købte vi et par små plastikkopper i baby-størrelse. En dag satte vi hende så ned på gulvet og tog de små plastiskkopper på hendes fødder, så hun selv kunne skubbe dem af. Det der med at få kopperne til at hoppe op i luften, morede hun sig meget med. Hun så på vores ansigtsudtryk, at det var en leg om at få dem skubbet af fødderne, så det kræver lige, at I sætter jer foran hende og leger sammen med hende:-)

Prikke til dig-leg

Sæt din 1-årige i sengen, omgivet af puder og prik/skub blidt til hende/ham, så baby falder om i puderne. Det morede vores datter sig meget med, men alle babyer er jo forskellige, så vær’ sikker på, at hun ikke bliver forskrækket, men faktisk synes at det er sjovt.

Hagesmæk på hovedet-leg

Tag en blød bomuldshagesmæk på hovedet, (gerne hele familien;-)) og vis hende, at I ryster dem af hovedet. Allerede her griner hun måske. Sæt også en hagesmæk på hendes hoved, så hun kan ryste den af hovedet. Stor glæde, når det lykkes!

Turban-leg

En aften tog vi en af hendes bløde bomuldsbukser og satte dem på hovedet af hende ved at binde knude på buksebenene i nakken. Buksernes runding/elastikkanten skal sidde rundt om hovedet. På den måde fik hun en slags turban på hovedet, og udover at hun så mega cute ud, grinte hun også meget af hendes lille turban. Det var som om, hun godt forstod, at vi syntes hun så sjov ud. Igen er det sikkert ikke alle babyer, der er med på legen, men et forsøg værd – og far og mor kan jo også lave en turban, så baby forstår legen.

Dukken/bamsen vælter-leg

Vi tager indimellem en lille dukke eller bamse frem, som går hen af gulvet og pludselig støder ind i en forhindring, så bamse vælter. Det er også godt at finde et slags plateau, så bamsen rigtig kan vælte ned;-) Vores datter griner altid, når hun ser os føre bamsen og vi nynner en munter melodi, lige indtil bamsen vælter med et crash;-)

—————————

Jeg håber, at det inspirerede til masser af sjov med jeres baby.

Næste indlæg

Sådan får du din baby/tumling til at grine højt