Er ikke kattedame, og er heller ikke på Tinder

Programmet: “De perfekte piger” vedrører os alle

sketch-1521628786845Ved en fejl kom jeg til at trykke “play”, da programmet fra DR3: “De perfekte piger” dukkede op på min skærm. Programmet kan ses lige her.

Det var en fejl, fordi jeg havde en del fordomme, som jeg gerne vil dele med jer, fordi jeg måske ikke er alene om at have de tanker…

“Hvad vedrører det mig? De er jo 10-15 år yngre end mig”

“Sikkert endnu et “reality program”, hvor jeg føler mig snydt som seer, fordi det er så overfladisk”

“Er det ikke bare et program om en gruppe af meget ambitiøse piger. Er det et samfundsproblem?”

Nu er de her fordomme virkelig sat på spidsen. Jeg tænkte da også forskellige positive ting 😉 MEN ikke desto mindre var det de negative overbevisninger, der afholdt mig fra at se programmet…

Altså indtil jeg ved en fejl trykkede play 🙂 

Og det er jeg virkelig GLAD FOR!

Jeg har fået så stor respekt for de medvirkende… Hold da op, hvor er de modige, reflekterende og empatiske.

Der er IKKE noget overfladisk over programmet. Det går lige i hjertet. Det var så ærligt et program, hvor jeg fint kunne sætte mig ind i deres udfordringer med at ville være perfekt. Jeg fandt ud af, at programmet vedrører os allesammen. Jeg har et langt større behov for at være perfekt, end jeg var klar over. Min modstand handlede måske om, at jeg gik lidt i forsvar.

Jeg har også områder, hvor jeg ønsker at være perfekt. Det handler ikke så meget om at have det “rigtige tøj på” eller at dyrke yoga hver dag. Det bilder jeg mig da ind! 

Men jeg er grøn af misundelse over pigen Fie i programmet, der dyrker yoga hver dag. “HVER DAG!”. Jeg dyrker ikke engang yoga en enkelt gang om året. Det er 5 år siden, at jeg dyrkede yoga.

Jeg sammenligner mig også med andre hele tiden… Programmet vedrører os alle… Ung som gammel – selvom jeg selvfølgelig kun er 35 år 😉

Jeg kender til ønsket om at ville være perfekt i den forstand, at jeg ikke altid tør at stå ved, hvem JEG er. Det handler indimellem om, at jeg OGSÅ isolerer mig for meget, når omverdenens krav bliver for meget. Jeg bliver da også påvirket af, hvad jeg ser på Instagram. Jeg føler indimellem, at jeg burde have et hus på nuværende tidspunkt i livet, en flot bil og råd til eksotiske rejser. Jeg sukker efter lækkert tøj og lækker indretning.

Pigerne i programmet gjorde mig opmærksom på mine egne skyggesider. Jeg blev ikke snydt, men oplyst!

Jeg kan ikke vente til det andet program i programrækken er tilgængeligt.

Programmet er et wake up-call for os alle

Det er indimellem trist at være vidne til, men ærligheden gør godt. Det føles rart at tage hul på det svære sammen med pigerne i programmet.

Det er knuden i maven, længslen efter leg og en umiddelbarhed. Det er ensomheden ved at fare vild på daglig basis, når Instagram IGEN får lov til at styre vores tanker.

Jeg får helt lyst til at sige TAK til de medvirkende. Hvor er de seje, og hvor skal vi dog være opmærksomme på den her udvikling, hvor flere og flere unge får det skidt med sig selv.

Det er i høj grad et samfundsproblem, hvis du spørger mig.

Noget må gøres, men hvad?

2 kommentarer

 • Det er virkelig nogle relevante tanker, du gør dig. Jeg har stadig ikke set programmet, fordi jeg egentlig godt ved, hvad det vil få mig til at føle. Jeg er nemlig selv sådan en pige. Som ser mig selv i spejlet – eller går en stor bue udenom det – fordi jeg har så mange grimme ting at sige til mig selv, og gang på gang slår jeg mig selv i hovedet med mine mangler. Jeg vil rigtig gerne se det program. Men det bliver en dag, hvor jeg kan gøre det alene, og hvor jeg har tid til at være ked af det bagefter <3 Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hjertestreger

   Mange tak for din kommentar! Jeg har respekt for, at du siger det som det er – at du selv er sådan en pige. Det er præcis, hvad jeg fik ud af programmet – at vi alle er i samme båd, mere eller mindre. Jeg er glad for, at du vil se programmet og vil tage dig tid til at rumme de følelser, der kommer efterfølgende. Jeg kender godt til negative tanker, når jeg fx føler, at alle andre klarer sig bedre, end jeg selv gør. Derfor får jeg også meget ud af at se programmet <3 Knus

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er ikke kattedame, og er heller ikke på Tinder