Hvorfor hedder bloggen Hjertestreger?

Opskriften på en fantastisk fastelavn

DSC_0841

Fastelavn er lige oppe over, og Ella er for første gang stor nok til at sætte tænderne i en fastelavnsbolle. Det gjorde hun i går, da mormor kom forbi med fastelavnsboller. Vandbakkelser med creme og flødeskum. Vi gemte én fastelavnsbolle til min mand, da han var på arbejde, og jeg var spændt på, hvad han ville synes, når han kom hjem. Jeg har virkelig solgt Danmark på vores gode kager – det danske bagværk er helt anderledes end det tyrkiske, selvom det tyrkiske nu også er meget godt. Sent om aftenen kunne jeg ikke dy mig for at bilde ham ind, at han hellere måtte spise sin fastelavnsbolle i køleskabet, da den ellers ville blive dårlig… (Hvad ved han om dansk bagværk.. ) Jeg kender ham også godt nok til at vide, at føler han sig presset til at spise, foreslår han altid, at jeg bare spiser det.. Selvfølgelig gjorde han også det denne gang. Men sød som jeg var, foreslog jeg, at vi delte den. Da jeg så alligevel fik dårlig samvittighed, bildte jeg ham ind, at jeg ikke kunne spise det hele.. Det troede han selvfølgelig ikke på.

I morgen er vi inviteret over til nogle venner. Min mand sagde til dem, at vi ville tage kage med fra bageren, og han så lidt for overrasket ud, da jeg meddelte, at jeg da bare kunne bage kage. Fastelavnsboller selvfølgelig – vandbakkelser… Jeg fandt denne opskrift fra bloggen: ‘Tvillingernes mor’, og jeg var sikker på, at de ville være et hit. Selvom jeg aldrig har bagt vandbakkelser før, var jeg sikker på, at det nok skulle lykkes. Men de blev godt nok små og ville ikke hæve. Heldigvis kunne de reddes ved, at jeg ikke skar dem igennem, men bare lagde vandbakkelserne ovenpå hinanden.. Da jeg så googlede: “Dårlige vandbakkelser, hvorfor?”, fandt jeg heldigvis denne opskrift på profiteroles, hvor det udførligt var beskrevet, hvordan gode vandbakkelser skulle laves. Jeg kunne se, at jeg kun havde gjort halvdelen af det. Men profiteroles – det kan jeg bage!

Da min tyrkiske mand så de fine profiteroles udbrød han: det er jo en nøjagtig kopi fra Tyrkiet…

Så fra den rigtige vinkel blev det til helt fine mini-fastelavnsboller:-)

Næste indlæg

Hvorfor hedder bloggen Hjertestreger?