Om Mads Holger, og om at lære børn (og voksne) at bede om hjælp

Opskrift på nem citruskage til mødregruppen

IMG_20160307_125136

Astrids citruskage

Hvis du skal mødes med din mødregruppe, er denne citruskage både nem og hurtig at lave. Chokoladekage i alle afskygninger er jo altid et hit, men denne citruskage (som jeg i øvrigt selv fandt på), er anderledes forfriskende, og vil passe perfekt til et stort frugtfad eller med vanilieis til. Især for de, der måske ikke er til tunge chokolagekager, er denne mere luftig.

Jeg ville egentlig bage denne appelsinkage fra Familiejournalen, men lavede den lidt om. Opskriften finder du nedenfor. Jeg skriver ‘økologisk’, når det er en vigtig detalje i opskriften:-)

Opskrift på citruskage

(8-10 stk.)

75 g smør
0,5 dl mælk
2 æg
120 g sukker
Revet citronskal fra en halv, usprøjtet, økologisk citron

Saft fra en halv lime

Saft fra en appelsin

Et drys kanel, økologisk (Urtekram)

2 spsk. vaniljesukker, økologisk (Urtekram)
190 g hvedemel
2 tsk. bagepulver

Glasur:
35 g smør
1½ dl flormelis
½ spsk. appelsinsaft
Usprøjtet appelsin

Sådan bager du citruskagen

Smelt smørret og bland det med mælken og saft fra appelsinen og den halve lime. Pisk æg, vaniljesukker og sukker let og luftigt. Kom smørblandingen og den fint revne citronskal i. Bland mel og bagepulver og vend det i. Kom et drys kanel i. Hæld dejen i en smurt form, der kan rumme ca. 1½ l. Bag kagen ved 175º i ca. 35-40 min., tjek med en gaffel eller kødnål, om den er gennembagt.

Lad kagen køle lidt af i formen, inden den forsigtigt tages ud.

Smelt smørret og tag det af varmen. Rør flormelis og ½ spsk. appelsinsaft i og rør til en glat glasur. Fordel glasuren over kagen og pynt med strimlet appelsinskal.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

 

Næste indlæg

Om Mads Holger, og om at lære børn (og voksne) at bede om hjælp