Ikke Instagram-kønt, men meget hyggeligt

Om udfordringer – og om at leve livet samtidigt

DSC_1066Som en maratonløber, der efter endt løb smider sig ned af udmattelse, må jeg indrømme, at jeg da også stoppede fra den ene dag til den anden med at blogge, da min bloggerudfordring var overstået. For lidt siden skrev jeg jo om en udfordring, som jeg var gået i gang med. Jeg ville blogge hver eneste dag i 14 dage. Nu er udfordringen overstået, og det var både lidt hårdt og sjovt på samme tid. Jeg har fået en del højere læsertal, så det er skønt! Tak for at I læser med! Udfordringen gav mig også en fornemmelse af, hvor meget energi jeg har lyst til at bruge på bloggen, og min konklusion er, at jeg nok vil nøjes med at blogge et par gange om ugen i stedet for hver dag 🙂

Jeg har været lidt travlt optaget her i weekenden, og jeg lod derfor bloggen leve sit eget liv. I går havde jeg fx besøg af en kvindegruppe, som jeg er en del af, hvor vi mødes for at spise god mad og bare hygge 🙂

Men med hensyn til udfordringer, er det ikke ofte, at jeg springer ud i en mental udfordring, hvor der kræves noget ekstra i fx 14 dage. Sidst jeg sprang ud i en udfordring var, da jeg kom til at love min mand, at jeg ville finde et arbejde til ham inden 5 dage! Det lovede jeg, da vi ventede på familiesammenføring, og han ikke måtte arbejde. Der var jo laaaang tid til, at udfordringen gik i gang, så jeg var rigtig kæk;-) Heldigvis sagde han senere: “Du lovede, at du ville finde et arbejde til mig inden for 7 dage. Tror du stadig det kan lade sig gøre?” Og det eneste jeg hæftede mig ved var, at han nu sagde 7 dage! 🙂 Puha, lidt mere tid at løbe på – og det lykkedes, faktisk. Vi fik familiesammenføring om fredagen, og om onsdagen startede han i job. Rent mentalt sagde jeg til mig selv: “Det SKAL kunne lade sig gøre”, og så arbejdede vi for sagen – og endelig var vi nok også bare heldige.

Der er meget fokus på vægttabsudfordringer og motionsudfordringer, men når det kommer til andre ting i livet, kan det synes som en lidt skør udfordring. De fleste udfordringer handler jo om det samme – at man virkelig sætter sig for, at man VIL. Der er nu noget om mottoet: “Man kan, hvad man vil”;-)

Når jeg er i gang med en udfordring, overraskes jeg altid af, hvor mange positive gevinster det giver. Øget overskud og selvtillid er sideeffekterne – hvis ellers udfordringen er tilpas svær. Den skal være realistisk, men hvor man ikke kan ligge på den lade side 🙂 Når man er i gang med en udfordring, er det lidt som at leve i en boble, hvor man kun har fokus på målet, og glemmer de sædvanlige bekymringer eller ærgrelser over, at man ikke har opnået et eller andet. Fokus er kun på, hvor man er på vej hen. I det store billede, øver jeg mig også på at spørge mig selv: “Er det nyttigt?”, når jeg fx ærgrer mig over, at jeg brugte tid og penge på et eller andet (som jeg i bakspejlet syntes var spild af tid/penge), eller når jeg tænker på, hvad jeg skulle have gjort i stedet for i en given situation. “Er det nyttigt at tænke sådan?” spørger jeg mig selv, og så er svaret jo nej. Tilbage til nuet… Det er nuet, der giver glæden, selvom det er så kliché 🙂

Jeg håber, at jeg kan lære Ella, at det også er sjovt at følge en udfordring, det giver noget styrke og selvtillid, som man kan leve højt på længe efter. At overvinde større kriser i livet giver samme selvtillid og for hver krise er det er som at åbne et nyt kapitel i en bog, hvor livet bliver endnu mere nuanceret og rigt, når stormen er ovre.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ikke Instagram-kønt, men meget hyggeligt