Verden set igennem en 2-årigs øjne

Om stillestunder i børnefamilier

17142332_10154861217726413_2072731763_oI medierne tales der nu om stillestunder og selvvalgt stilhed, som flere og flere praktiserer. Det har fået mig til at tænke, om vi mon er stille nok herhjemme? Stilhed har for mig været at sidde og have arbejdsro til daglig, uden mand og barn i huset 😉 Når først vi alle er samlet, er der sjældent helt stille, og jeg synes at vi har en tendens til at fare lidt forvildet rundt 😉 Da Ella var helt lille var det helt naturligt at være meget stille, og nu hvor hun er blevet 2 år, kan jeg se, hvordan hun også bare nyder stilheden nogle gange. Når hun sidder i klapvognen på en gåtur sidder hun så bomstille, at jeg ikke fatter, at det er mit barn der sidder der! Sådan var det bestemt ikke for et år siden, hvor hun hadede at sidde i klapvogn, og jeg altid var spændt på, hvor længe hun ville sidde der uden at brokke sig. Hun var som en fjeder. I en alder af næsten 2 ½ år er hun nemmere end nogensinde! Det er nu noget, jeg nyder, når jeg faktisk havde frygtet selvstændighedsalderen. Jeg skrev lidt om det i dette blogindlæg.

Det er godt, at begreber som at praktisere stilhed, mindfulness, at være introvert og selvvalgt “ensomhed” er kommet mere frem, så vi alle bliver bevidste om, at vi også har brug for stilletid i vores hektiske verden. Jeg har haft en tendens til at se negativt på stilhed, fordi jeg var den “stille pige” i folkeskolen, og jeg hadede det prædikat. Ofte forbinder jeg stilheden mellem mennesker med, at vi ikke har noget at sige til hinanden, hvilket jo ofte også er sandt 🙂 Men at tilbringe en ferieuge i venners lag fx, for at mærke, hvordan der kommer mere stilhed imellem os, når vi er “trætte af at snakke”, kan nu også være helt rart. Bare at sidde og drikke te og være lidt stille sammen, fordi nu er de fleste emner udtømt, og vi fordøjer alle oplevelserne. Med al den stimuli, som både børn og voksne bliver udsat for i dag, er det ekstra vigtigt med stillestunder, hvor vi kan reflektere – eller bare slå tankerne fra.

Under vores mange gåture her i familien, synes jeg, at vi har de bedste stillestunder. Nu vil jeg videre i teksten på denne søndag, og jeg ved godt, at der er meget stille på bloggen p.t., men en masse forandringer er i gang (og arbejde), og det kræver min energi og tilstedeværelse. Jeg opdaterer mere regelmæssigt indenfor nogle uger 🙂 Nyd foråret så længe 🙂

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Verden set igennem en 2-årigs øjne