Sommerferielæsning for mødre

Om 'Gift ved første blik'

DSC_0466Som mange andre danskere, ser jeg også tv-programmet: ‘Gift ved første blik’. Det var lidt mærkeligt at se det sidste år som højgravid og være så stor fan af programmet, at jeg et kort øjeblik overvejede, om jeg mon ville have tid til at se, hvordan det gik parrene, når vores lille ny kom til verden? Det er en mærkelig tid, når man venter på babys ankomst. Ens hoved er fyldt med rationelle – og irrationelle bekymringer;-) Vores oktoberbaby fik skam også programmet at se. Det blev til en hyggestund, når baby og jeg så Gift ved første blik:-) Min tyrkiske mand undrede sig over, hvad det var for et program jeg så. Jeg syntes, at det var lidt pinligt at skulle fortælle min mand om konceptet, når han kommer fra et land, hvor de enkelte steder ude på landet stadig arrangerer ægteskaber – og nu er de arrangede ægteskaber blevet til en del af et dansk underholdningsprogram. Det virkede lidt overfladisk. Jeg er ikke ligefrem stolt af skilsmissestatistikkerne herhjemme, eller at vi indimellem har nogle ret så skøre tv-programmer, hvor underholdningsværdien kommer før alt andet.

Men mon ikke det lykkes for nogen af parrene i år at holde sammen? Det håber jeg! Alle deltagerne virker så sympatiske. Det må være dejligt for forældrene at få sådanne søde svigerbørn ind i familien. Men hvem holder så sammen? Skal jeg prøve at give mit bud?

Jeg tror mest på, at den yngste deltager Line holder sammen med ham, hun er blevet gift med. De virker super søde sammen.

Sygeplejersken Ane og hendes mand tror jeg også ret meget på. Jeg tror i hvert fald på, at de vælger at forblive gift, når programserien slutter. På en måde er de vel næsten for ens, så der mangler lidt gnist i forholdet? Det kunne være ulempen. Jeg tror ikke, at det bliver en dans på roser for dem, men at de vælger at kæmpe for forholdet, da fordelene opvejer ulemperne. De skal nok få et godt venskab og nogle gode oplevelser, hvis ikke det ender med den vilde romance.

Den lyshårede Lene og manden tror jeg mindre på. Begge søde og fornuftige, men jeg tror ikke, at manden er så klar til at binde sig, som han troede. Han havde alle de gode intentioner og drømmen om ægteskab, men noget holder ham tilbage, og han ved det måske ikke engang selv. Det skal bare ikke være ham og Lene, og kommunikationen imellem dem halter. Hun mangler forståelse for, hvad der foregår, og han synes bare hun er sød, men han kan bare ikke satse på ægteskabet til stor frustration for dem begge.

Jyden Randi og hendes mand tror jeg slet ikke på. Det går galt allerede under bryllupsrejsen. Da rusen har lagt sig ovenpå brylluppet, spørger hun sig selv, om hun virkelig har så meget til fælles med ham? Hun irriteres og de oplever pinlig tavshed. Begge søde mennesker, men som egentlig ikke har så meget til fælles, når det kommer til stykket. Hun irriteres af hans rygning, men der er mange andre og dybereliggende grunde til, at det  bare ikke går.

Det var mit forsøg på at kigge ind i fremtiden – nu må vi se, hvor meget ret, jeg får:-)

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

 

Næste indlæg

Sommerferielæsning for mødre