Livet som enlig mor, når barnet holder fødselsdag :-)

Om Ellas 3-års fødselsdag og ego-tid på den gode måde!

img_20171030_180407_639I går fejrede vi Ellas fødselsdag, og i dag er det så hendes rigtige fødselsdag. Og se lige billedet til dagens blogindlæg. Er det ikke bare en fin Halloween-kage, som hun fik til sin fødselsdag? Den smagte lige så godt, som den så ud.

Vi havde en dejlig dag med de samme mennesker, som har været med de andre år. Ella gav krammere til alle, og lagde sig ligefrem ned på ryggen i begejstring og flagrede med arme og ben, da alle gæsterne kom 😉 Der var lidt ligheder med en Dansk-Svensk Gårdhund 😉 Hun var SÅ glad.

Hendes far kom også på besøg, bare for at aflevere gaver, med det resultat at da han kom her til morgen for at hente hende og aflevere hende henne i børnehave spurgte hun ham: “Hvor er mine gaver henne?” 😉 Dem havde hun skam fået i går, men i eftermiddag gav jeg hende en lille ekstragave. Spiderman-vanter… Fornuftig gave, der bringer lykke. Win-win.

Med hensyn til alle forberedelserne var jeg så fornuftig, at jeg droppede mit eget hjemmelavede kageprojekt, som skulle have været foruden den fine Halloween-kage. Det havde været ALT for meget. Jeg har åbenbart for vane at tænke, at jeg SKAL stresse aftenen før en fødselsdag, for at fødselsdagen bliver go’. Den konklusion kan manes helt til jorden. Jeg valgte at slappe af aftenen forinden, lod støvsugeren stå, da jeg ville til at støvsuge (igen), og droppede at gøre mere den aften. Det var tid til ego-tid, og det var så tiltrængt. Jeg havde allerede stresset rigeligt over, at jeg åbenbart havde solgt et træbord for et halvt år siden med plader til – men hvor pladerne hørte til det træbord, som jeg netop skulle til at gøre til fødselsdagsbord, og nu skulle jeg i kontakt med den nye ejer af pladerne, og vi fik aftalt, at jeg kom og hentede dem igen. Pyha… Så nåede jeg at få dækket et LANGbord, inden gæsterne kom 🙂

I dag har Ella været i børnehave for at fejre fødselsdag med faderen, og jeg har i stedet været derhjemme og slappet af. Efter at have stået for fødselsdag OG skulle kommunikere med Ellas far om fødselsdag i børnehaven, tidspunkter, forventninger osv., var det eneste jeg havde brug for at ligge på sofaen og se Standup på Youtube 😉 Nogle gange må man tænke lidt på sig selv, lade op og glemme alt om fornuft og bare drikke og spise, lige hvad man har lyst til. I dag kunne jeg mærke, at det var sådan en dag! Når man når det punkt, hvor man tænker: “Hvem kan jeg ringe til, som kan tage sig af mig?”, er det på tide at sadle om og blive en mor, der KUN tænker på sig selv. I hvert fald for de 5 minutter, 30 minutter, 3 timer – eller hvad end man har til rådighed. Jeg havde kun en lille smule arbejde i dag, og rent fysisk kunne jeg mærke, at jeg virkelig skulle slappe af! Det snurrede i min krop, som jeg havde hørt, at det kan gøre, hvis man har angst, og det har jeg aldrig haft, men efter de sidste par dages stress, kunne det måske give lidt mening. Ellers havde jeg bare lidt i kroppen, som mange har for tiden. Selv Ellas far spurgte, da han så mig, om jeg var okay? Han bankede på døren ved middagstid, da han havde sagt farvel til Ella i børnehaven. Jeg lå ellers på sofaen og sov tungt, så jeg stavrede alt for hurtigt ud, og klamrede mig til dørkarmen, fordi det flimrede for øjnene. “Jaaa, jeg sov bare”, fremstammede jeg. Han begyndte så at tale udelukkende dansk til mig. På dansk berettede han nu om Ellas dag i børnehaven, og så troede jeg nærmest stadig jeg sov 😉 Han havde åbenbart i det øjeblik taget beslutningen om, at vores engelske korrespondancer skulle være fortid. Endnu mere forvirret prøvede jeg at lytte. Han stak mig en bolle, han havde købt, og jeg så lidt billeder fra dagen. Han sagde, at hun havde spurgt og spurgt efter mig, og havde været så skuffet over, at jeg ikke var der. “Endnu en ting jeg skal tage mig af”, tænkte jeg og vi sagde farvel igen, og jeg gik ind og fandt cola og kage frem. Så skulle mor slappe af! 🙂

Det der med ego-tid er jeg både rigtig god til, og IKKE god til. Som selvstændig kan jeg arbejde om aftenen fx, når Ella en sjælden gang sover før kl. 22! Men hvis jeg så slapper af dagen efter, når hun er i børnehave, får jeg ofte dårlig samvittighed. Vi har det nok allesammen sådan, at vi på nogle områder er rigtig gode til at stoppe op og have ego-tid på den gode måde, men på andre måder styrter vi derudad, fordi vi også har en dagligdag, der skal køre, og samfundets hjul ruller. Jeg vil øve mig i at finde noget, jeg kan bruge tid på, hvor jeg véd, at jeg slapper godt af – fx ved at se Standup eller sjove serier på Netflix – selvom jeg ikke lige er stødt på en sjov serie, endnu? Kender I nogen? Så skriv det gerne i en kommentar. Jeg er ikke så god til at følge med i serier, men hvis det nu er en rigtig sjov serie, der er god at slappe af til, kunne det være… Jeg vil sætte min ego-tid – eller ligefrem dovenskab lidt mere i system 😉

Doventid er så vigtigt engang imellem, selvom det med “at dovne” er sådan et negativt begreb. Hvis du mangler en peptalk til selv at dovne engang imellem, kan jeg anbefale denne artikel om, hvorfor det er så vigtigt at dovne. Jeg fik selv et andet forhold til ego-tid, og ønsker at droppe den dårlige samvittighed, når jeg tænker på mig selv. Lettere sagt end gjort! Den anden dag fik jeg helt konkret bestilt tid til en omgang massage og reiki-healing, så jeg også kan få mere ego-tid ind i min dagligdag.

Nu er Ella 3 år, og jeg har tænkt på hendes velbefindende dag og nat i de sidste 3 år. Nu er det tid til, at jeg tænker en lille smule mere på mig selv, Mere overskud kommer jo også hende til gavn 🙂

Det er virkelig rart, når ens krop reagerer så positivt på sofatid, kage og cola, at man genopladet kan hente sit barn i børnehaven. Så er min plan, at jeg forhåbentligt kan arbejde sent her i aften – med god samvittighed! 🙂

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Livet som enlig mor, når barnet holder fødselsdag :-)