Det blev Trump! Og om at være delt mellem to verdener...

Om bedstemødre, numerologi og tider, der skifter!

img_20161023_224443Trofaste læsere og følgere på Instagram har sikkert lagt mærke til, at Ellas mormor er en stor del af vores liv. Hun bor tæt på os, og Ella elsker mormor. “Det er mormor!”, råber hun, når hun ser hende og løber hen imod hende.

Vi plejer at ses et par gange om ugen, men nu er der gået en hel uge! 🙂 Ella bankede derfor på hoveddøren den anden dag (indefra entreen) og tog fat i håndtaget imens hun sagde: “Gå, åben mormor. Gå, åben mormor”. Der er vist ikke nogen tvivl om, at hun savner mormor 😉 Heldigvis ses vi senere i dag.

I går snakkede jeg med min mor om forskellige navne, som stammede fra hendes gren af familien. Jeg spurgte til, om ikke der havde været nogle søde damer med et flot navn? Det KUNNE jo være, at jeg en dag ville prøve at gå til en numerolog, og så var det jo meget fint at have lidt forslag på hånden, så numerologen ikke kom på overarbejde 🙂 Grunden til, at jeg pludselig tænkte på numerologi er, at jeg følger en blogger – hende her Freyamay November fra ‘Deppe and the lost sock’. Hun har netop været ved numerolog og har skiftet navn. Det lød rigtig spændende, og jeg er jo altid åben overfor alternative måder at leve sit liv på/alternative ting at tro på, så nu går jeg i “numerologi-tanker”. Jeg må snart læse et par bøger om emnet.

Jeg aner ikke så meget om numerologi, andet end hvad jeg læste på Freyamay Novembers blog. Så hvem ved, måske om nogle år, vil jeg gå til numerolog og se, hvad hun kan se om mit navn. Jeg har læst mig frem til, at det første år efter navneskifte er et slags udrensningsår, hvor der sker en hel masse, inden tingene så falder mere på plads. Lige dén del, orker jeg ikke p.t. 😉 Som mor til en lille aktiv pige, og efter 1 år i “familiesammenføringens-navn” samt travlhed med firma osv., trænger jeg til ro 😉

Nå, men jeg fik et par navne af min mor, og lidt historier om, hvordan bedstemødre var bedstemødre, da hun var en lille pige. Det var jo helt anderledes at være bedstemor dengang. Den digitale verden har sikret en nemmere kommunikation, og så har flere nok fået øjnene op for, hvor berigende det er med børnebørn.

I gamle dage var bedsteforældre mere utilnærmelige. De legede ikke med børnene nede på gulvet. Når de blev lidt større, spillede de måske spil med dem, og spurgte hvordan det gik i skolen. Dengang var der jo heller ikke så mange forlystelser for børn. Min mor husker en enkelt gang som 9-årig, hvor hun var i Tivoli med sin farfars søster, som var enlig kvinde i København. Ude på landet, hvor hun boede, var der jo ikke det helt store for børn, så det var en stor oplevelse. Indimellem besøgte hun sin farmor, der viste interesse for hende, og som var en varm og sød dame. På den tid var det ellers almindeligt, at børn fik at vide direkte eller indirekte, at de ikke måtte føle sig vigtige. At “føle sig vigtig” var simpelthen noget af det værste. Tiderne har godt nok ændret sig! 😉 I dag bliver selveksponering et levebrød for flere og flere, fx med YouTube’re, bloggere osv.

Da jeg selv var lille pige, omkring 8-9 år, gik min mor og jeg engang imellem ture i centrum af Middelfart og svingede indimellem forbi hendes farmors gamle byhus. Engang havde hendes farmor boet der, og hun havde været en rigtig sød dame. Det kan godt være, at nogle damer huskes for deres BoBedre-hjem, men hvilken ære at blive husket for sin sødme efter så mange år? Jeg sender indimellem min mors farmor en kærlig tanke, uden at jeg har kendt hende. Hun passede godt på min mor, Ellas mormor, og hvis ikke det er det vigtigste i verden at passe på hinanden, så ved jeg ikke, hvad det er. Så gode bedstemødre er jo vanvittigt vigtige. De sætter spor i generationer, og jeg bliver altid lidt glad, når jeg hører om folk, der opkalder deres børn efter bedsteforældre.

Nu vil jeg nyde resten af søndagen. Min mand var forøvrigt til sin første danske julefrokost i går – vi arbejder stærkt på at få ham integreret i det danske samfund 😉 Han hyggede sig gevaldigt, men han skulle lige finde ud af konceptet… Bl.a., at der bliver skålet en del! Og at danske øl er stærke! Eller rettere juleøl er 😉

Ha’ en fortsat god weekend!

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det blev Trump! Og om at være delt mellem to verdener...