Forskellene på at se et dansk og et tyrkisk boligprogram

Om at vende tilbage til sine rødder

IMG_20160825_110925Det er en kliché, men der sker virkelig noget med én, når man bliver mor. De nære værdier fylder mere. Det at skabe rødder har været et tema for mig i de sidste par år. Efter et par år, hvor jeg boede i England og i Tyrkiet, var det vigtigt for mig at skabe en base efter Ellas fødsel. Det er jo meget naturligt at ville bygge redde – og også nødvendigt med et lille barn. Det har vi gjort her i Assens. Hjemvendt fra Alanya – og så til Fyn 😉 Jeg har skrevet et par blogindlæg om forskellene på at bo i Alanya og i Assens, hvilket jo selvfølgelig er en del. Se fx dette blogindlæg. 

I Middelfart er jeg vokset op, og minderne er rykket tættere på, efter jeg blev mor. Barndomsminder om familiebesøg i områderne omkring Assens, Glamsbjerg og Middelfart er pludseligt nærværende. Bare sådan en lille ting, som når vi går tur i Assens, og vi går forbi et hus, som min onkel ejede engang. Så ser jeg pludselig ‘7-årige Astrid’ foran mig. Så tæt er vi på rødderne nu. Ella bliver en ægte Fynbo, ligesom sin mor 🙂 Min mand er heldigvis med på den idé 😉 Selvom Alanya er skøn, forstår han en mors behov for at være tæt på familien og have masser af genkendelighed i hverdagen. Det er rart, at jeg bare skal koncentrere mig om at være mor og kone – og ikke om at lære tyrkisk og gebærde mig i det tyrkiske samfund.

Min tyrkiske mand har heldigvis udtalt her for nylig, at han føler sig hjemme i Assens! Ja, jeg blev så lettet, at jeg stadig har svært ved at forstå det. Han nævner især trygheden og nærheden mellem mennesker som noget rart ved at bo i Danmark. “Det er ligefrem muligt at lave sjov med de øverste fra ledelsen på en arbejdsplads”, siger min mand med forundring. Han udnytter vist den mulighed til fulde 😉 Heldigvis er de vilde med hans facon 🙂

Henover sommeren har vi været forskellige steder på Fyn – Bogense med de smukke, gamle byhuse og lækker italiensk is ved havnen. Vigtig detalje 🙂 Vi har også været ved det smukke og afsides Fyns Hoved for at besøge min veninde, som jeg har kendt siden vi gik på efterskole. Der er et lækkert sommerhusområde, og der er gyldne marker på hver side af vejen dertil.

Jeg kunne rigtig godt tænke mig at vide fra læserne, om I genkender behovet for at vende tilbage til rødderne? Har I bosat jer i jeres barndomsby?

4 kommentarer

 • Åh ja, meget genkendeligt. Bornholm trækker i mig. ❤

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hjertestreger

   Åh, og alle tager jo på ferie til Bornholm i øjeblikket, synes jeg. Men det er jo også et dejligt sted 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • karin

  Jamen Fyn er jo fin og dejlig, og man kan finde sig selv på Fyn. Til dit spg, nej jeg har ikke bosat mig i min barndomsby, men 40 min fra den. Så stadig tæt på hjemme. Mit hjemme er nu Gummerup en lille by ved Glamsbjerg. Her føler jeg trykhed og nærhed, og jeg har lært mange mennesker at kende.
  Min store drøm er dog at komme endnu tættere på Middelfart, men nok først om mange år.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hjertestreger

   Jeg kender godt Gummerup – dejlig lille by, og jeg kan godt følge, hvad du skriver. Det er også et sted, som jeg vil forbinde med tryghed og med et hyggeligt lille lokalsamfund. Godt, at du føler dig hjemme der – og ja, Middelfart er også dejligt. Smuk natur, især. Tak for din kommentar og ha’ en god dag 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forskellene på at se et dansk og et tyrkisk boligprogram