Blogger på Vores Børn

Økologisk eller ej?

IMG_3221Hvad er det, der afgør om man som forbruger handler økologisk eller ej? Prisen? Tja, i mange tilfælde er det nok, at prisen er for høj på økologiske varer. Andre gange har folk meninger om økologiske varer eller der kan være andre grunde. Herhjemme handler vi økologisk mælk, æg, ca. 50 % økologisk kød og ca. 50 % økofrugt- og grønt. Vi er nok ret gennemsnitlige, når det kommer til at handle økologisk. Vi ville da rigtig gerne købe alt økologisk, meeen nogle gange er prisforskellen virkelig stor. Kaffe har vi aldrig købt økologisk, men så købte min mor noget økologisk kaffe til os, fordi hun var gevaldigt træt af den, hun fik serveret;-) Og nu er vi også faldet for smagen, så nu ryger økologisk kaffe også ned i vognen… Smagen har faktisk ret stor betydning, og jeg kan fx ikke spise spejlæg der ikke er økologisk. Det der hvide flyder ovenpå ved buræg eller skrabeæg.

De fleste har sikkert også prøvet at spise ikke-økologiske gulerødder, der smager af kemi? Om det ligefrem er rester af sprøjtegift, tja – anderledes smager de i hvert fald..

Men det er jo ikke kun smagen, men også vaner der afgør det.. Er der først startet en tradition på et kontor med fællesindkøb, hvor der altid er økologisk mælk til kaffen osv., så brydes denne vane ikke så nemt. Måske er der ovenikøbet en kollega der påpeger med et smil, at “hmm, den er da ikke økologisk”, hvis en kollega kommer med “det forkerte”.

Det der økologi er kommet snigende hjemme ved os.. Flere og flere økologiske varer bliver introduceret, og det skal jo også føles rigtigt at gøre.. Little by little:-)

Næste indlæg

Blogger på Vores Børn