Anne eller mor? Begge dele klinger godt :-)

Når man prøver at opdrage

IMG_20160510_211132

Ella, halvandet år

Mors Dag var en skøn dag, men jeg gjorde den fejl, at jeg lige ville presse citronen, da jeg ved puttetid spurgte Ella: “Er mor sød?”, og hun svarede: “Næh…”.. Egentlig ligger det heller ikke til mig at spørge om sådan noget, men i dagens anledning, ville jeg lige føle mig ekstra ovenpå som mor;-) God opdragelse handler bl.a. om evnen til ikke at manipulere med sine børn – det husker jeg lige 😉

Den rette opdragelse er noget, jeg tænker mere og mere over, i takt med at Ella bliver større. Hun er halvandet år, og hold op, hvor er der meget at se til. Det overrasker mig stadig, hvor ofte jeg skal holde et øje med hende, så hun ikke raserer hytten kommer til skade. Hun er en lille bulderbasse – men en meget sød én af slagsen;-) Hvor kan hun komme langt ved at stryge mor på håret og sige: “Mor er søøød”. Far/Baba kan heller ikke stå for det, så vi satser på, at hun bliver fornuftig at omgås alligevel, fordi vi gør meget ud af at give hende alternativer, så hun glemmer, at hun egentlig var i gang med at bøje mors briller overtræde kodeks for god opførsel blandt voksne.

Jeg har alle mine små tricks i det daglige, så jeg afleder hende fra forskellige ting:-) Som når jeg fx guider hende ud af badeværelset ved at slukke lyset på vej ud af rummet, så hun absolut ikke har lyst til at gå tilbage, men bare går imod lyset i stuen;-) Jeg prøver også altid at fange hendes opmærksomhed med spændende ting, når hun er i gang med noget, hun ikke må. Jeg vil gerne være hendes sjove makker til tider – hende, som hun lytter til og har respekt for, i kraft af, at jeg også respekterer hendes nysgerrighed på livet. Respekten skal gå begge veje.

Der er nu altid en fornuftig forklaring, når hun ikke gør, som vi vil have. Det husker jeg på, når jeg bliver skuffet over, at hun hænger ud af barnevognen på vej hjem fra dagpleje. Var det lige præcis den dag, hvor hun ikke havde sovet godt om natten? Det kender man jo fra sig selv, at man bliver kropumulig 😉 De fleste dage sidder hun heldigvis artigt ret op og ned, som var hun til en photoshoot for en Trip Trap stol.

I sidste ende er det vores ansvar, hvordan hun bliver for andre at omgås. Hun skal ikke gøres forkert, hvis vi fejler. Så hellere, at vi indimellem ligger søvnløse om natten – men bare rolig, det gør vi ikke – endnu;-) Livet består jo også af mange faser, hvor det ikke er i alle perioder, at vi lykkes lige godt som mennesker. I dag fylder selviscenesættelsen meget på sociale medier, så jeg bruger faktisk en del tid på at tænke på, hvordan det var engang, for at mindes en tid, hvor vi mennesker først og fremmest var noget i kraft af vores eksistens – og ikke, hvad vi kunne fremvise af flotte resultater.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Anne eller mor? Begge dele klinger godt :-)