Opskriften på en fantastisk fastelavn

Når man får brug for hjælp fra en flygtning

IMG_20160225_132958

For nogle måneder siden var vi ude at samle ind til flygtninge, som omtalt tidligere på bloggen. Vi har snakket en del med flygtninge, da min mand går på sprogkursus, og en del flygtninge er kommet til Assens. Forleden var det så os, der havde brug for hjælp fra en flygtning. Vi havde dette “kæmpe” problem, at vores vaskemaskine var gået i stykker. Med en lille tumling i huset, er det bare ikke holdbart i mere end få dage. Tøjet hobede sig op, men heldigvis tilbød en af vores venner fra Eritrea, at vi kunne vaske hos hende. Fire store poser med vasketøj kom vi med, og det blev både vasket og tørret hos hende. Imens kunne Ella så lege med hendes datter på samme alder, så det var rigtig hyggeligt. Bare det at sidde i stuen sammen, og se på de to små lege og pludre var nok i sig selv. Sproget kan nemlig godt volde problemer, så vi snakker ikke ligefrem et øre af hinanden;-) Men indimellem snakker vi lige om, hvordan det er for hende at bo i Danmark – og så snakker vi især om vores børn:-). Vi har meget af den samme dagligdag – med hentning af barn efter arbejde/skole og indkøb de samme steder.

I denne uge har vi således spist aftensmad sammen tre gange, så det kunne passe med, at vi kunne tage en bunke rent vasketøj med hjem… Luksus!

Nu er tøjet vasket, og vores vaskemaskine virker igen. Uanset hvor lille eller stort et problem man måtte have, lægger man også mærke til alle andre, der har samme problem. Pernille Rahbeks vaskemaskine var også gået i stykker, så jeg på Facebook, og det samme med bloggeren Helse Matilde, som forøvrigt skrev denne Facebook-update, som jeg synes var så sød.

Vaskemaskinen i min ejendom er gået i stykker. Jeg ringer til min far og spørger om jeg må komme hjem og vaske hos dem (og spise og blive puttet og blive forkælet) og han siger:

“Jaaa! Det må du. Og nu ved jeg at jeg bare skal ødelægge vaskemaskinen hvis jeg kommer til at savne dig for meget en anden gang” 

Far  

Min mand sagde straks, da jeg citerede Helse Matilde: “Sådan bliver jeg også over for Ella..” Og ja, det tror jeg også. Det var selvfølgelig også ham, der fik en aftale i stand med hende, vi kunne vaske hos. Networking – det ved tyrkerne, hvad er 🙂

I det hele taget er det faktisk rigtig hyggeligt at bede om hjælp hos andre, eller når de spørger om hjælp hos en selv, for så kommer man hinanden ved på en anden måde. Drikker noget kaffe, spiser noget mad og slapper af sammen efter en travl dag.

Det var en blogartikel om tøjvask, der kom til at handle om så meget andet 🙂

Næste indlæg

Opskriften på en fantastisk fastelavn