Typisk korrespondance fra et gravidforum

Mere hjertekommunikation?

IMG_20151118_103306Eftersom jeg er kommunikationsuddannet og arbejder med kommunikation, tænker jeg meget i, hvordan vi kommunikerer til hinanden. Nu har jeg en blog, der hedder ‘Hjertestreger’, da jeg træffer mange beslutninger med hjertet, og i det hele taget følger min intuition meget. Det var derfor nærliggende at foretage en Google-søgning og se, om begrebet ‘Hjertekommunikation’ fandtes? Enkelte steder blev begrebet brugt i forbindelse med forskellige terapiformer. Jeg kom ind på en blog, hvor kvinden bag bloggen med overskriften: ‘Et åbent hjerte som redskab til kommunikation’ beskrev vigtigheden af at holde sit hjerte åbent og lytte med hjertet, når man møder folk. Det er i sandhed vigtigt og aktuelt efter weekendens terror i Paris. Så bliver det endnu vigtigere, at vi som enkeltpersoner møder personer, uanset religion og kultur, som dem de er, uden at dømme. Hvad vi bør gøre politisk, er svært at sige, men vi bliver i hvert fald som enkeltpersoner nødt til at sprede masser af kærlighed. Vi må ikke lade frygten styre vores liv og tanker omkring andre – vi må forsøge at holde vores hjerte åbent. Der er brug for, at vi som enkeltpersoner bruger hjertekommunikation, dvs. kommunikerer fra hjertet og virkelig ønsker at hjælpe andre. Jeg fandt en anden blog, der også beskrev Hjertekommunikation. Jeg bed især mærke i denne opfordring:

“Se ind i hjertet på den anden og dem de i virkeligheden er. Den del som bare vil det bedste, selvom de er ufuldkommen.” 

Det er jo meget nemt at kigge sådan på spædbørn eller børn, men hvad med teenagere, der gør oprør? Eller andre voksne, som man er dybt uenige med?

Faktisk får Hjertekommunikation mig til at tænke på partiet Alternativet, som jeg (selvfølgelig) stemte på ved sidste valg. Det vil nok ikke overraske dem der kender mig;-) Alternativet er et meget anderledes parti, der har til hensigt at tale ting op, i stedet for ned, som ikke bliver personlige, når de deltager i debatter og heller ikke bruger en masse krudt på at kritisere modpartens synspunkt, men mere på at fortælle om, hvad DE står for. Jeg synes, at der er behov for nytænkning med et parti som Alternativet, selvom jeg slet ikke er enig i alt, hvad de foreslår og er mere enig med nogle af de andre partier i nogle sammenhænge. Men de skulle have min stemme, fordi de vel forsøger sig lidt med hjertekommunikation, som verden i høj grad har brug for.

Uffe Elbæk er blevet kaldt naiv. Jeg så et klip i tv, hvor seerne så ham svare for sig ang. den påstand. Jeg tænkte straks: “Selvfølgelig bliver manden kaldt naiv, for de færreste kan rumme, at så meget politik lige pludselig kommer fra hjertet”. Som naiv er man jo også lidt ufarlig – ja, jeg tror ikke, at Uffe Elbæk er ked af dette image. Det er da ikke helt dumt at blive kategoriseret som naiv og dermed ufarlig, når det helst skal komme bagpå de andre partier, at Alternativet vinder vej til folkets hjerter. De færreste politiske eksperter spåede dem en fremtid, men jeg tror, at de fleste danskere længes efter oprigtighed – budskaber der kommer fra hjertet og den formidlingskunst mestrer Alternativet.

Hjertekommunikation starter i familien, når et lille barn melder sin ankomst og der bliver taget imod barnet med åbne arme. Sammenhængen i samfundet starter med det lille elskede væsen, der hører hjemme i sin familie. Oldeforældre, der måske kun oplever en relation til barnet, ønsker måske at knytte stærke bånd og tilbringer tid med at beundre det lille væsen. Det er Hjertekommunikation på tværs af generationer – også en vigtig faktor, når vi taler om at skabe et godt samfund, hvor folk føler sig rige på kærlighed. For de, der ikke har en familie at høre hjemme i, er det ekstra vigtigt, at de møder medmennesker på deres vej, der får dem til at føle, at de hører hjemme. Det gør altså de fleste udfordringer nemmere at tackle, når familien/samfundet møder en med accept.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

 

Næste indlæg

Typisk korrespondance fra et gravidforum