Trods dårlig start med en svindler, havde vi en god dag i Legoland!

“Melissa fik mig igennem en svær tid” #SPdergørenforskel

img_20170905_154204_508

Ella – ca. 2 måneder gammel

Sundhedsplejersker der gør en forskel
For en uges tid siden skrev jeg et blogindlæg om den sundhedsplejerske, jeg for 3 år siden fik tildelt som nybagt mor. En SP, som jeg jævnligt har sendt en tanke, fordi hun gjorde en forskel. Jeg opfordrede andre kvinder til at sende deres historie til mig om en sundhedsplejerske, der gjorde en forskel.
Jeg fik tilsendt nedenstående historie, og tusind tak til dig, der delte din historie med mig! Historien handler om sårbarhed og MOD. Det kræver mod at fortælle sin sundhedsplejerske ærligt om, hvad der rører sig i én. Det er svært for de fleste at blive forældre, men hvis parforholdet halter, bliver alting endnu sværere. Fortællingen viser, hvor vigtigt det er med en SP, der er god til at “læse én”, som er omsorgsfuld og ikke er bange for at snakke åbent om tingene.
Jeg bringer her hendes historie –  med opdigtede navne.
Katrines historie….
I august 2015 blev jeg gravid med min søn Valdemar. Valdemars far og jeg havde i et stykke tid arbejdet på at jeg skulle være gravid.
Jeg oplevede dog at der kom skår i vores parforhold og havde egentlig tænkt at vi skulle sætte “projekt baby” på pause, så vi kunne fikse os først. Skæbnen ville dog at jeg blev gravid.
I løbet af min graviditet gik jeg fra min søns far og boede hos mine forældre for en periode.
Vi bestemte os for at prøve igen. Der var flere gange under graviditeten hvor jeg følte mig meget alene og min søns far havde lige pludselig rigtig svært ved at skulle være far. Men jeg holdt fast i drømmen om “kernefamilien”.
Valdemar bliver født i april og lykken er kæmpe!
To dage efter fødslen kommer vi hjem, og den første sundhedsplejerske kommer forbi for at se hvordan amningen går. På det tidspunkt føler jeg selv at det kører og sundhedsplejersken lader til at være “tilfreds”. I min kommune kommer der en tilfældig sundhedsplejerske forbi ved første besøg, så hende der var der første dag er ikke den sundhedsplejerske som vi bliver tildelt.  Tre dage efter begynder amningen at drille og jeg ringer til sundhedsplejerskernes kontor og min faste sundhedsplejerske kommer på besøg. Jeg kan allerede mærke der, at kemien slet ikke er der. Hun vejleder mig i amning, men jeg kan slet ikke få hendes råd til at lykkes.
Jeg kæmper i ti dage med amning og opgiver derefter. Jeg føler mig som verdens største fiasko.
Derudover kan min søns far slet ikke rumme vores søn og slet ikke når han græder. Jeg bliver mere og mere ulykkelig og selvom min faste sundhedsplejerske prøver at hjælpe mig, er jeg hele tiden ked af det.
Da Valdemar er tre måneder skal både jeg og min søns far screenes for efterfødselsreaktioner. Min faste sundhedsplejerske er blevet sygemeldt så derfor kommer der en anden.
Den nye sundhedsplejerske, Melissa, bliver min redning. Både min søns far og jeg får en rigtig dårlig score på efterfødselsreaktions screeningen. Melissa kigger alvorligt på os, og siger at vi skal have hjælp. To dage efter kommer hun igen sammen med en psykolog som er knyttet til sundhedsplejerskernes kontor. Han beslutter sig for at hjælpe min søns far ved at tilbyde ham samtaler og tilbyde os parsamtaler i hjemmet.
Det går dårligere og dårligere mellem min søns far og jeg og jeg beslutter at vi ikke skal bo sammen mere. Min sundhedsplejerske kommer på besøg hver uge, og hun støtter mig. Fortæller mig at jeg gør alt rigtigt, at jeg er en god mor som læser mit barn til UG.
Melissa kommer forbi meget oftere end sundhedsplejersker normalt gør, og hun formår virkelig at støtte mig i den svære tid.
Da Valdemar er 8 mdr kommer Melissa på sit sidste besøg. Jeg tænker på hende så tit. Jeg var ikke det sted jeg er i dag hvis ikke Melissa var kommet ind i vores liv, det tror jeg virkelig ikke.
   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Trods dårlig start med en svindler, havde vi en god dag i Legoland!