Inspiration til et godt nytårsforsæt i 2017

Logik for en 2-årig #2

img_20161228_140455_667Som jeg skrev om i dette blogindlæg, er det sjovt at følge med i Ellas forståelse af verden. Hvad er det, hun bider særligt mærke i? Hvilke ord bruger hun? Hvilke meninger har hun om tingene?

Når det handler om folks kommunikation, er hun vist helt med på, at bestemte koder afslører, at nu har vi en varm og drillende relation til hinanden – som fx når de i Gurli Gris siger: “Det er fars tykke mave”. Det er kærligt ment. Eller også er hun bare glad for at gentage ord, der optager hende 😉 Ella snakker i hvert fald meget om “tykke maver”. En dag var vi ude at gå tur, og hun havde efterhånden gået ret langt på sine små ben. Så begyndte hun at beklage sig…:

Ella: Aaaauv, Aaaauv….

Mig: Har du ondt?

Ella: Aaaav, Aaauv…

Mig: Hvor har du ondt henne? Er det i fødderne?

Ella: Intet svar

Ella: Har du ondt i fødderne? I tænderne? Eller i maven?

Ella: Nej, jeg har ikke ondt i den tykke mave

Når hun ikke snakker om folks tykke maver, snakker hun om deres smukke øjne eller smukke fødder. Det er godt, at hun også har lært at give komplimenter 🙂

Når hun så indimellem er lidt fræk, så er det, når hun trænger til at fyre noget krudt af. Hun plejer at stoppe, hvis hun kan se, at jeg ikke vil have det. Vi er enige om, at det er en del af en leg, når hun fx ynder at tage mine mønter fra min taske, og løbe rundt med dem i hånden. Mønter har jeg altid liggende i tasken, fordi jeg ofte får penge tilbage i Netto, når jeg endnu engang har fundet 20 nedsatte varer, hvis rabat ikke gik ind. Mønter fra mors taske er bare interessant! Så når jeg så kommer efter hende, og siger: “Kan du give mønterne til mor?”, så synes hun det er sjovt at drille! Hun kan godt se på mig, når jeg er med på legen, så jeg spiller med og lader som om, jeg vil fange hende. Når hun så indimellem stopper op, sker det sødeste. Så står hun og danser triumferende, mens hun synger sangen fra én af hendes yndlingsklip fra Youtube: “Johnny, der spiser sukker, og som prøver at skjule det for faren” Det kan ses lige her: 

Ella kan ikke sige Johnny. Til gengæld synger hun sangen næsten fejlfrit med Tonny i stedet for: “Tonny, Tonny, yes papa, eating sugar, no papa, telling lies, hahaha….”, synger hun imens hun danser foran mig og gnider mønterne imellem fingrene. Den er sikker hver gang – hun tror simpelthen, at det er et must at synge den sang, når vi har den her leg 🙂

Det er dejligt med tumlinge og børn i det hele taget, at de bare er sig selv. De siger, hvad de tænker.

Den anden dag havde jeg taget en hvid strikhue på, da jeg skulle gå en tur med Ella. Jeg går ellers aldrig med hue, og jeg havde aldrig haft den på. Ella fangede straks, at der var noget, der føltes helt forkert. “Af… Af…”, sagde hun, og pegede på min hvide hue. Da jeg så kiggede undrende på hende, pegede hun igen insisterende på mig og sagde: “Puden af. Puden af!”.

Hmm, jeg har nok ikke set helt fiks ud 🙂

Nu vil jeg gå en tur med Ella i det gode vejr, og så håber jeg, at I får et rigtig godt nytår.

 

 

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Inspiration til et godt nytårsforsæt i 2017