Morgen med magi i luften

Lidt Familien Danmark er vi vel

IMG_2064Hvad er dansk? Og hvordan får man lige den danske kultur plantet godt i sin familie, der også består af en tyrkisk far? Det går egentlig meget godt med at tilgodese både den danske og tyrkiske kultur i vores familieliv. Det starter jo først og fremmest med forældrene, og vi prøver at finde de bedste sider ved hver kultur. Vi snakker om både dansk og tyrkisk politik, vi kan lide både tyrkisk og dansk design, vi snakker om de steder, vi gerne vil besøge i Danmark og i Tyrkiet, vi shopper dansk og tyrkisk tøj – også babytøj, vi hører tyrkisk og dansk musik, spiser tyrkisk og dansk mad (bortset fra svinekød), og ja, sådan kan vi blive ved. I starten var jeg lidt spændt på, hvad min mand ville sige til, at vores datter skulle i dagpleje. (Ja, det havde jeg allerede bestemt;-)). I Tyrkiet har de nemlig ikke dagpleje eller tradition for at få børnene passet, før de er ca. 3 år. Han synes, at det er sådan en god idé med dagpleje, og han elsker at hente og bringe og høre om, hvordan det er gået hos dagplejemoren. Dagplejekonceptet er så netop blevet indført i nogle af de større byer i Tyrkiet, inspireret fra Danmark:-)

Selvom min mand er vokset op mange tusind kilometer fra mig, er vi ret ens, og har eksempelvis oplevet nogle af de samme ting. I den overfladiske ende af skalaen kan jeg nævne, at vi som børn/teenagere begge så tv-serien Dallas hver eftermiddag. I den meget dybere ende af skalaen, gjorde det stort indtryk på os med Kuwait-krisen/Golfkrigen, som vi ikke kunne undgå at se lidt af på tv.

Vi er egentlig ret vilde med hvert land på hver sin måde, og vi har en uskreven regel om kun at snakke negativt om vores fødeland – hvis det skal til. Vi kan snakke om, at tingene er anderledes i det andet land, men kritik er lidt trættende. Jeg bliver jo selv lidt træt af eksempelvis danske politikere, der gør sig vildt kloge på politik i Tyrkiet, når de har svært nok ved at føre fornuftig politik herhjemme. Medierne vinkler også altid tyrkisk politik til den negative side, så har opgivet at gøre mig klog på tyrkisk politik ud fra danske medier. Når den tyrkiske økonomi er så god, og de har taget ca. 2 millioner flygtninge, kunne der vel godt komme en enkelt positiv historie i ny og næ – bare én? Jeg har opsnappet lidt politisk viden fra Tyrkiet hist og pist i stedet for – fra folk der bor/har boet i Tyrkiet.

På mange måder er vi Familien Danmark der drømmer om villa med ligusterhæk, Volvo og vovse, men vi er også stolte af at have tyrkiske rødder:-)

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

 

Næste indlæg

Morgen med magi i luften