Status over glæder og udfordringer i julen :-)

Inspiration til et godt nytårsforsæt i 2017

img_20161222_214321Har du et nytårsforsæt? Eller kalder du det en nytårsstrategi? Har du listet nogle personlige mål for 2017? I det her blogindlæg vil jeg bare kalde det for nytårsforsæt 🙂 Måske giver blogindlægget lidt inspiration til dine mål i 2017 – hvis du ellers kan lide at have et nytårsforsæt. Sidste år skrev jeg det her blogindlæg om, hvordan jeg skaber et godt nytårsforsæt – en slags opskrift, der virker for mig. Nu vil jeg knytte lidt flere ord til det, for det er jo en helt videnskab 😉 Nu har jeg efterhånden haft en del nytårsforsætter, som jeg har kastet min kærlighed på, for det skal være rart at give sig i kast med sit nytårsforsæt – ellers holder det jo ikke i længden.

Her kommer endnu en opskrift på det gode nytårsforsæt:

Et godt nytårsforsæt vækker følelser i dig

Jeg er ikke til nytårsforsæt, der fx handler om at dyrke mere motion eller at spise sundere. Det skal handle om det følelsesmæssige. Et godt nytårsforsæt udspringer af en række stærke følelser. Det kan være følelser, der giver dig en kampgejst, en følelse af uretfærdighed, du skal vinde over. Eller et kæmpe julelys i øjnene ved udsigten til, at noget helt fantastisk vil lykkes!

Kører tingene i ring? Vil du gerne have brudt mønstret?

Det kan være, at du har tænkt over en problemstilling, som du gerne vil have løst. Det kan være starten på et nytårsforsæt. Eller det kan være noget følelsesmæssigt, der dukker op igen og igen, og du tænker: “Nej, det kan simpelthen ikke være rigtigt!”. Så har du en god energi at arbejde ud fra.

Et godt nytårsforsæt er positivt ladet

Du skal bare huske på, at det er trættende, hvis du hele tiden render rundt og føler dig “kampklar” og tænker på alt det negative, som var dit udgangspunkt.

At finde årsagen til problemet, kan også være dit mål

Det er en god idé at vende enhver frustration til et kærligt og positivt nytårsforsæt. Det kan være, at du ønsker at gøre en forskel for andre i samme situation. Det kan også være, at du vil fremstå som det “gode eksempel”. Måske er du grundigt træt af den dårlige stemning, der er på kontoret på din arbejdsplads. Du synes ikke, at folk kommunikerer respektfuldt med hinanden. Så kan du have et nytårsforsæt der hedder: “Jeg vil undersøge, hvad der kan gøres for at få en bedre stemning på kontoret”. Så er det bare med at være kreativ i forhold til, om du evt. kan være frivillig tovholder på et projekt omkring kommunikation på arbejdspladsen eller noget i den stil? Det kan også være, at du er grundigt træt af nogle ting på hjemmefronten. Måske har du altid haft en position i familien som det sorte får, og du aner ikke, hvordan det er opstået eller hvorfor? Så kan du have et nytårsforsæt, hvor arbejdet mest består i at gå på opdagelse i dette følelsesmæssige tumult: “Jeg vil tilstræbe at finde ud af, hvordan jeg kan føle mig mere hjemme i familien”. Du kan også i løbet af året undersøge, om det overhovedet er sandt, at du er det sorte får i familien? På den måde, kan nytårsforsættet være et mål om at være mere afklaret i forhold til forskellige problemstillinger eller livsvilkår.

Det skal kunne formuleres i en sætning

Jeg plejer at lave et nytårsforsæt, der kun er en enkelt sætning… Måske har du gjort dig en masse tanker om, hvordan dit 2017 skal være, og hvilke mål, du har. Men formulér det KORT, hvilket nytårsforsæt, du ønsker. Så er det nemmere at huske – og efterleve.

Et nytårsforsæt kan være formuleret som et tema (der er nemt at holde)

Et nytårsforsæt kan være konkret formuleret. Det gør det nemt at krydse af, om du har overholdt dit mål. Men det kunne også være abstrakt formuleret som fx: “Mere æstetik i 2017”. Dermed tager nytårsforsættet form som et tema, der fylder i årets løb. Hvis ‘æstetik’ er temaet for 2017, bliver det et år, hvor du omgiver dig med smukke ting. Du kan gøre det til et mål at omgive dig med flere smukke ting, læse om kunst og gå på kunstudstillinger, vælge dyrt mærkevaretøj – og shoppe lidt mindre 😉 Vælge at spise måltider, der er æstetisk smukke eller købe en fin dug til bordet. Dvs. det kan være mange ting! Derfor er det også nemt at få en succesoplevelse i hus ved at kunne overholde nytårsforsættet 🙂

Vælg lige dét, der falder dig ind

Du kan også vælge det første, du tænker på, når jeg siger nytårsforsæt og lade være med at tænke for meget på formuleringen. Det skal bare føles rigtigt. Måske lyder nytårsforsættet inde i dit hoved som en ordre, og så er det måske sådan, det skal formuleres 🙂 Bare du tænker, at du glæder dig til at komme i gang, er det et godt nytårsforsæt 🙂

Jeg ønsker dig et fantastisk og lykkebringende nytår! Lad os alle krydse fingre for, at 2017 bliver et bedre år end 2016. Let’s spread some love 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Status over glæder og udfordringer i julen :-)