Mødregruppe-opskrifter - denne gang romkugler

Indsamling for Dansk Røde Kors

IMG_20151004_181604I dag var vi ude at samle ind for Dansk Røde Kors. Derudover er det Dyrenes Dag i dag, så en helt særlig søndag, der står i den gode samvittigheds tegn. Selv om vores datter kun er 11 måneder gik det faktisk fint. Hun beklagede sig ikke en eneste gang. Vi købte friskplukkede æbler på vejen, og hun gav sit æble til en hund, så vi også kunne “tikke” Dyrenes Dag af. Alt forløb rigtigt godt. Det var ikke engang regnvejr eller hårdt at gå ruten. Det værste var næsten, at jeg er dårlig til at finde vej, så jeg måtte have min tyrkiske mand til at guide os. Selv da der kom en forbipasserende og spurgte om vej, vendte jeg mig om til min mand for at spørge. Sprogvanskeligheder eller ej – han har langt nemmere ved at guide os frem til enhver destination her i byen.

Jeg havde været lidt spændt på, om det nu var en god idé at tage ud og samle ind med en baby.. Vi vurderede dog, at siden hun er så glad for hunde, at hun endda siger “vov vov”, når vi passerer to store løvestatuer, ville hun sikkert også synes godt om de mange hunde på vores vej. “Se, en hund”, sagde vi til hende, når vi tog fat i et løvehåndtag på døren og bankede på hos de fremmede. Sådan fixer man den sag… Vi er blevet så kreative efter vi har fået baby:-)

Når man er gift med en udlænding, der ikke helt kender til sproget og kulturen her i landet, er sådan en indsamlingsdag ikke bare en indsamlingsdag. I hvert fald har de ikke helt det koncept i Tyrkiet. Da jeg meldte os til, vidste jeg, at jeg skulle sætte min mand godt ind i, hvad det gik ud på. Da jeg selv har boet i Tyrkiet, ved jeg, at det er rart at blive sat ordentligt ind i tingene, fordi det som er indlysende for en selv, ikke er indlysende for ens partner. Så jeg satte ham ind i, at der var et bestemt mødested, vi skulle troppe op for at få vores ting til turen, at folk kunne betale på flere måder, at når først vi havde meldt os til var det ret bindende, at vi skulle følge ruten slavisk og ikke mindst skulle jeg sikre mig, at han var helt med på idéen? Nogle har jo en holdning til forskellige velgørenhedsorganisationer og deres formål, så det kunne jo være, at han på en eller anden måde var imod det. Men det var ikke tilfældet. Alt gik planmæssigt, bortset fra et tidspunkt, hvor han kom til at åbne hoveddøren direkte ind til en entré, fordi han troede det var porten til en baggård. Det er jo heller ikke lige til at vide, hvis man ikke er opvokset med synet af danske byhuse.

Vi fik sludret lidt med folk og fik frisk luft, så det var faktisk meget hyggeligt. Vi tror også begge på, at lige præcis det “aktive medborgerskab” er en stor del af det at blive integreret godt i samfundet. Faktisk har Venstre også planer om, i forbindelse med familiesammenføring, at indføre en form for krav om, at herboende skal have udvist aktivt medborgerskab, hvilket jeg umiddelbart synes er en god idé. Lige pludselig er nyhederne om familiesammenføring og debatten om indvandrere rykket rigtigt tæt på, men vi ser lyst på fremtiden, for der skal selvfølgelig også stilles en del krav til de, der gerne vil bo i Danmark. Det gavner jo os alle i sidste ende.

Næste indlæg

Mødregruppe-opskrifter - denne gang romkugler