Ikke alt ved mor-rollen, er lige elegant

Hvordan forklarer jeg lige, at vi kalder hende for “Lille røver”?

IMG_20160320_190708Her til morges sagde jeg til vores datter: “Din lille røver”, da hun hoppede vildt rundt i sofaen. Jeg vendte mig om til min tyrkiske mand og sagde: “Nu er jeg også blevet inspireret til at kalde hende for Lille røver”. En bekendt kalder nemlig Ella for: “Lille røver”, hvilket jo er rigtig sødt, men hvordan forklarer man lige sin tyrkiske mand, at det er et helt almindeligt dansk kælenavn for et lille barn? Jeg måtte virkelig have gang i hjernecellerne fra morgenstunden, da jeg skulle forklare ham, hvad “Lille røver” betød. IKKE noget med at stjæle, i hvert fald;-)

Jeg kom med denne forklaring: “En fremadfarende person, der gør en masse her og nu, og tænker over konsekvenserne bagefter” – MEN på en charmerende måde, tilføjede jeg. I hvert fald, når vores datter gør det;-) Nu er det jo heller ikke fordi, at jeg forventer, at vores datter på knap halvandet år kender til konsekvenserne af noget som helst endnu;-)

Det endte med, at min mand godt forstod, hvad jeg mente, men stadigvæk tænkte jeg over, at det er da det mest mærkelige kælenavn, jeg længe har hørt 🙂

Næste indlæg

Ikke alt ved mor-rollen, er lige elegant