Upædagogiske ting jeg foretog mig i denne uge

Hvor får de det fra? Om børn, gener og skøre udtryk

IMG_20160919_225015

Ella er snart 2 år, og taler rigtig meget, så vi efterhånden altid ved, hvad hun gerne vil have. Hun opdager også alting – vi kan bestemt ikke skjule noget for hende! 🙂 I går eftermiddags, da vi kom hjem fra dagplejen tog jeg hende op på skødet, og jeg havde tilfældigvis en bluse på, som jeg havde lånt af mormor i weekenden. “Det er mormors”, sagde hun og pegede på blusen 🙂

Der skal være orden i tingene, og det var lidt det samme, da vi i weekenden havde taget klapvognen ud af bagagerummet i bilen for at mormors hunde kunne sidde deromme og komme med på en køretur. “Klapvogn! Klapvogn”, sagde hun fortvivlet, da hun så det tomme bagagerum… Hun mente tydeligvis, at vi skulle huske klapvognen. Min mor og jeg grinte lidt, for hun har det helt sikkert fra sin far. Han er den praktiske herhjemme, og jeg kunne lige være typen på at glemme at tage klapvognen med i bilen. Det er godt, at jeg har Ella til at hjælpe mig 😉

Hun er også begyndt at hjælpe mig med at finde mine briller – ikke at det nogensinde er det store problem, men hun har altid styr på, hvor jeg har lagt dem. Så peger hun måske imod badeværelset og siger: “Briller, briller”. Det er en uorden i hendes verden, når jeg ikke har dem på!

I går eftermiddags tænkte jeg et øjeblik, om hun var begyndt at kunne læse! En bog om Ghita Nørby lå ved siden af mig i sofaen: “Det er guitar!”, sagde hun med den største selvfølgelighed og pegede på bogen. Jeg havde lige snakket med en mor, hvis lille dreng har “en farve” til mange familiemedlemmer, således at mor er lilla, søster er gul osv. Han talte i det hele taget meget om, at mange ting havde en farve. Det syntes vi var lidt sjovt og mystisk. Så jeg var helt klart åben overfor, at Ella prøvede at sige: Ghita 😉

DSC_2169

Hun er også kommet i den alder, hvor hun kan selv – og vil selv! Hun véd præcis, hvad hun vil, og hvad hun ikke vil. I går aftes blev jeg overrasket over, at hun havde fundet grydelappen i køkkenet og taget den på hånden, fordi hun ville se “finger-sang”, dvs. på YouTube finder vi sange, hvor de synger om alle fingrene. Da jeg fattede, hvad hun ville, fandt jeg de rigtige fingerdukker frem, som er obligatoriske at have på, når hun lytter til “finger-sangen” 🙂 Vi lytter til sangene både på dansk, engelsk og tyrkisk, så hun bliver godt forvirret – eller måske et ægte sproggeni 😉

IMG_20160919_225015

Det er sådan en sjov alder, hun er i, fordi hun udvikler sin egen personlighed mere og mere. Vi ved også altid, hvad hendes interesser er. Hun er f.eks. helt vild med kirker/kirkeklokker i øjeblikket, så hun er parat til at gå ud ad døren, så snart kirkeklokkerne lyder. Nu bor vi også tæt på kirken, så det er nok derfor, hun er så interesseret i kirken.

Hvis jeres barn/børn har nogle skøre påfund eller kommer med sjove udtryk, er I velkomne til at lægge en kommentar. Det kunne være hyggeligt at høre om jeres oplevelser.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Upædagogiske ting jeg foretog mig i denne uge