Lad vær' med at gå på slankekur, mor

Hvad jeg ved om kærlighed i parforhold er….

_20180302_094319

At den største kærlighed kan dukke op, helt uventet.

At den største kærlighed aldrig sårer med vilje, og altid tænker på dig, før noget andet.

At den største kærlighed er en person, som du skal lære at kende fra bunden, uden tanke på mediernes fremstilling af: “Den perfekte drømmemand”. Måske er han på overfladen alt andet end dén type, som du søgte, men behandler dig bedre end nogen anden mand.

At den største kærlighed er én, som du lærer mere og mere at kende som tiden går. Du har en ægte person at forholde dig til, og ikke bare en tom skal. Du ser flere og flere lag, møder gode gamle venner, hører om de gange, hvor han føler sig usikker og de gange, han fejlede. De gange, hvor han skulle have taget andre valg, og de gange, hvor han i det hele taget havde det svært.

At den største kærlighed har en adfærd, som sjældent overrasker dig. Han er ikke som en åben bog, men du véd altid, hvornår han mener noget i sjov, og hvornår han mener noget i alvor. Han tager også ansvar for at være så tydelig som overhovedet muligt. Det er vigtigt, at du er tryg.

At den største kærlighed er bange for at love noget, han ikke kan holde. Han siger aldrig: “Stol på mig” eller “Jeg lover det”. Det strejfer ham aldrig at sige det. Han er altid i gang med at optjene retten til din tillid.

At den største kærlighed ikke analyserer dig, uden at du giver udtryk for, at du vil have hans mening – eller I har opbygget tilliden over tid. Han presser heller ikke på, at du skal slappe mere af, stole mere på ham eller være mere optimistisk.

At den største kærlighed er interesseret i, hvordan kvinder generelt har det i samfundet. Han ønsker fx at blive klogere på #metoo-kampagnen, og måske sender han dig et link til selvforsvarsteknikker som det mest naturlige i verden. Han ved, at han hverken kan eller skal beskytte dig mod alverdens ondt, men hvor ville han gerne!

At den største kærlighed lærte af sin mor at behandle kvinder ordentligt. I en grad, så han er bange for det mindste fejltrin, det mindste tegn på manipulation eller nedladende stemmeføring. Du skal ikke forklare så meget til ham. Han tager ansvar for sin del, og ved at kommunikation også er alt det, som ikke bliver sagt.

At den største kærlighed er én, der ikke nødvendigvis ønsker børn, men han har sine grunde. Måske er han bange for at ende som sin egen far? Være den samme type far? Måske er han bange for det store ansvar? Måske ønsker han ikke børn af helt andre grunde. Hans fravalg viser IKKE, hvilken type person han er. Det viser bare, at han ikke vil have børn.

At den største kærlighed er beskeden og ydmyg i livet. Han holder af hverdagen, og er god til at være i nuet sammen med dig.

At den største kærlighed er lydhør, hvis du kommer til ham med et problem. Du er ikke længere alene om problemet, men har hans ryg. Han anerkender dine observationer, din handlekraft og giver dig troen på, at du har alverdens ressourcer til at klare dig godt.

At den største kærlighed aldrig beder dig om penge. Ikke som et lån, en gave, en investering eller noget andet. Han beder dig hverken om 1 kr. eller om 100.000 kr. Han beder dig aldrig om penge.

At den største kærlighed ved, at kærlighed sætter fri. Der er ingen jalousi, ingen kontrol eller ejerfornemmelser.

At den største kærlighed aldrig vil lade dig køre om hjørner med ham, uanset hvor sød han er. Sødmen har han, og han bliver nemt udnyttet, men behandler du ham ikke ordentligt, er han over alle bjerge. Han er god til at passe på sig selv. Det er heldigvis ikke dit job.

At den største kærlighed har det reneste hjerte. Det er alt, hvad du behøver. Du behøver ikke en flot mand, en høj mand, en charmerende og humoristisk mand eller en handy-mand. Du har bare brug for én, der behandler dig med respekt og som aldrig, aldrig, aldrig gør dig det mindste utryg eller bange.

At den største kærlighed siger: “Jeg vil hellere gå, sætte dig fri af vores relation, end at føle mig magtesløs, fordi jeg ikke kan gøre dig lykkelig. Når jeg ikke kan det, vil jeg hellere gå”

At den største kærlighed viser alt det ovennævnte over tid. Alle mænd kan være drømmemanden i 6 måneder, men så begynder masken at falde. Giv kærligheden tid! Det er ikke en principsag. Tid er noget, der kan betyde forskellen mellem ulykke og lykke, succes eller fald, rigdom eller gæld, tillid eller mistillid. I medierne fodres du med succeshistorier om øjeblikkelig kemi, hurtig forelskelse, hurtig indflytning og hurtigt giftermål. Lad vær’ med at tro, at det absolut er mere rigtigt.

Giv relationen tid til at udfolde sig!

“Findes den her mand, overhovedet”, spørger du måske? Og ja, han findes 🙂 Men han har også dårlige dage og fejl ligesom alle os andre, og han lærer noget nyt om sig selv hele tiden. Overordnet set bør en drømmemand dog indeholde mange af ovennævnte punkter, hvis du spørger mig 🙂 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lad vær' med at gå på slankekur, mor