Sådan fungerer tandbørstningen hjemme ved os

Halleluja, trætheden er væk!

Siden februar har jeg jævnligt gået til tandlæge i Flensborg. I første omgang var det for at spare penge, da jeg vidste, at jeg skulle have lavet en del ting. Men jeg ville også gerne have en second opinion.

I Flensborg opdagede min nye tandlæge, at jeg havde en tandcyste (og noget betændelse i kæbehulen), og det har skabt en del ravage. Godt, at det blev opdaget i tide, for ellers kunne det have givet betændelse i kæben. Betændelsen og cysten burde have givet mange smerter, men det var faktisk ikke så galt. Jeg kunne sagtens have bildt mig ind, at jeg SLET ingen tandproblemer havde. Det var bare en let trykken i ny og næ.

MEN trætheden! Gud, hvor har jeg været træt, og jeg har følt mig så doven, selvom det jo slet ikke er tilfældet!

Når ens krop forsøger at bekæmpe det her betændelse, bliver den åbenbart mega træt. SÅ i går var jeg ved tandlæge i Flensborg for at få rettet op på det:-) Jeg skal jo være frisk som en havørn, når jeg starter på studiet og som trainee-lærer! Det vil kræve en del af mig, og jeg kan allerede mærke, at min energi er vendt tilbage. Det er ret fascinerende, hvordan kroppen arbejder på højtryk for at slå bakterier ned, og jeg tager ikke længere min energi for givet! Nøj, hvor er det skønt at vågne op og være frisk…. Jeg kom sent i seng, efter en meget lang dag i går, men alligevel vågnede jeg op og var mere frisk end i flere måneder.

Den her træthed gav mig endda flashbacks til dengang, jeg var gravid (og nej, jeg er bestemt ikke gravid), hvor trætheden også fyldte meget i en periode. Det var noget med at time mine arbejdsopgaver til de tidspunkter på dagen, hvor jeg var mest frisk.

Så halleluja for, at jeg nu har “fået mit liv tilbage”. I den her periode har jeg eksperimenteret med en endnu sundere livsstil, hvor jeg har spist langt mere frugt og grønt, end jeg plejer. Det hjalp helt sikkert på energien, så det vil jeg fortsætte med. Trætheden har derfor været en “god erfaring” i forhold til at etablere sundere vaner.

Måske så du på min story i går, at Ella faldt og slog sig i børnehaven. Jeg var jo lige ankommet til Flensborg, da de ringede fra børnehaven. Da telefonen ringede i min taske, vidste jeg bare, at det var med dårligt nyt. Tænk, at man nogen gang ved det på forhånd? Ella måtte tjekkes ved lægen, da hun havde slået næsen, men heldigvis var den ikke brækket. Typisk, at det værste uheld lige sker på selve den dag, hvor jeg under ingen omstændigheder kunne tage hende til læge og trøste hende! Men heldigvis blev hun forkælet til den helt store guldmedalje af mormor! Mormor havde også købt alle mulige spisevenlige madvarer til mig, da jeg kom hjem i går, da jeg også havde fået trukket to tænder ud. Ja, det var ikke i går, at Ella og moren skulle tage selfies 😉 Den ene mere forslået, end den anden, hehe.

Det er nu rart, at blive forkælet af sin mor, selvom man selv er blevet mor 🙂 Det skrev jeg også om i dette blogindlæg.

En anden god ting ved den her periode med træthed, har nok også været, at jeg er blevet god til at sætte tempoet ned og prioritere! Hvordan bruger jeg min tid mest effektivt? Kan jeg få energi af at tænke mere positivt? Og kunne jeg da ikke grine lidt mere? Og måske få andre til at grine lidt mere? 🙂 Det giver da i hvert fald energi. Bekymringer og negative tanker har jeg forsøgt at skubbe væk, for hele tiden at vende tilbage til nuet.

Nu vil jeg videre i teksten og ordne alle de praktiske ting, som også skal ordnes en gang i mellem 🙂 På mandag starter jeg som trainee-lærer, så det bliver super spændende. Jeg håber, at du får en rigtig god weekend!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sådan fungerer tandbørstningen hjemme ved os