Når man prøver at opdrage

Grøn ananaskage

IMG_3360Indimellem er det spøjse barndomsminder, hukommelsen gemmer på. Jeg har fx et barndomsminde om min mor, der står i køkkenet og bager en ananaskage. Vi fik uanmeldt gæstebesøg, og efter at hun havde lagt telefonrøret, var hun gået ud i køkkenet, og havde henkastet sagt til mig: “Jeg skynder mig lige at finde på noget at bage”. På ingen tid var der færdigbagt kage. Jeg kan huske, at jeg var imponeret. Hvis voksenlivet var noget, hvor man altid havde en løsning på hånden, var det ikke helt dårligt. Jeg havde aldrig hørt om en ananaskage før, så jeg troede selvfølgelig, at hun havde opfundet den! Somme tider er det et taknemmeligt job at være nogens mor! 🙂

IMG_3368

Grøn ananaskage

Ella er nu så stor, at hun kan stå på en taburet i køkkenet og følge med, når jeg er i køkkenet. Ja, det hænder, at jeg fx laver jordskokkesuppe eller bager citruskage. I går bagte jeg en ananaskage, men ville gerne peppe denne opskrift op – verdens bedste ananaskage. Jeg fulgte opskriften (for én gang skyld), og opskriften består i grove træk af æg, sukker og ananasringe i bunden – hvor formen skal vendes på hovedet, så ringene kommer øverst.

Jeg fandt desuden en opskrift på let smørcreme fra Annemette Voss, som jeg ville bruge til at smøre kagen op med. Jeg havde noget grøn frugtfarve, som jeg tilsatte smørcremen, så det blev mere festligt til vores lille tumling 🙂 Da hun stod på taburetten, og jeg skulle til at smøre den grønne smørcreme på, rundt i kanten, hvor jeg ville forme et løvehoved, var Lillepigen klogere end mig! “Frø”, sagde hun, og dernæst: “Kvak, kvak”, og så var jeg glad! Selvfølgelig skulle det ikke være en mutantløve med grønt hår, men derimod en frø! Sådan blev det, og det var nu et magisk øjeblik at smøre cremen på, imens vi i munden på hinanden sagde: “Kvak, kvak”. Så var lykken gjort.

Ananasringene i toppen af kagen fungerede som øjne (egentlig var det perfekte øjne til en ugle!), og så klippede jeg en frugtstang i små bider, så jeg kunne give den næse og mund. Frugtstænger er jo egentlig ret nemme at bruge, når kagen skal dekoreres.

Ella fik lov til at smage først på den færdige kage, og den var godkendt 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når man prøver at opdrage