Mer' empati, tak - også i relation til teenagere!

Farvel til dagplejen, og goddag til børnehaven

img_20170713_190622_763Nu begynder Ella snart i børnehave, hvilket jo godt kan sætte en masse følelser i gang hos især forældrene 😉 Vi har haft afslutning i dagplejen, og fik heldigvis mange billeder, vi kan kigge tilbage på.

Det burde være nemmere at sige farvel til en dagplejemor, som Ella kun har haft 3 måneder, men det var det ikke! Det var faktisk lige så svært som sidst. Nu er Ella jo nået en alder, hvor legekammerater får større betydning, og hun fandt sin bedste ven “Peter” hos den nye dagplejemor. Så når en dør lukker sig, åbner der sig en ny. Vi fik nye glæder, men også “sorger”, da vi så skulle sige farvel.

Noget, som jeg især har nydt, er at Ella ikke har haft en eneste sygedag, imens hun var hos den nye dagplejemor. En stor forskel fra de andre år, hvor vi jo var ramt af skimmelsvamp, hvor vi boede, og Ella bare var syg konstant. Det var ikke nemt for vores tidligere dagplejemor, når Ella ikke var helt på toppen, men alligevel hyggede de sig altid. Nu er Ella bare RASK, uden en frygtelig hosten og rindende næse.

Både nr. 1 og nr. 2 dagplejemor har været helt fantastiske på hver sin måde, og Ella havde så god kemi med begge. Dagplejemor 1 var altid klar på at lave lidt sjov med børnene, og var fx god til at få Ella til at grine, hvis Ella måske ikke ville have jakke på eller noget. Hun var god til at hygge om børnene, var altid ærlig og én man kunne stole 100 % på.

Med dagplejemor 2 havde jeg præcis den samme tryghed. Hun havde sådan en rolig og behagelig aura, at børnene bare syntes at følge trop, uden hun skulle bruge så mange ord. Nu er det jo ikke meningen, at de skal sammenlignes, men det gør vi mennesker jo uanset hvad, vi siger til os selv. Derfor var det bare så rart at opleve, hvordan begge steder var lige skønne. De var bare alt, hvad dagplejemødre skal være – nogen man har tillid til, god til at skabe hygge og gode oplevelser og på en strategisk måde komme uden om dagligdagens små konflikter med børnene.

Nu skal Ella og jeg lige have en uges ferie, og så skal Ella i gæstedagpleje i en uge, og så er det børnehavestart! Børnehaven ligger ret tæt på os, så det er lidt rart, at jeg ikke skal ud på en længere gåtur hver dag, som da hun gik i dagpleje. Tænk sig, at jeg gik knap 10 km hver dag, dvs. 4 gange 2,1 km 😉 Så kan jeg bedre forstå, at jeg havde lyst til et stort krus kaffe, når jeg kom hjem igen 😉

Det bliver super dejligt, at hun begynder i børnehave, for hun er så parat til det! Hun viser meget interesse for lidt større børn, snakker om at hun er 4 år! Og vil gerne lege lidt fra ‘Kasper og Sofie’ fra Ramasjang, der går i børnehave. Derudover er det vildt, som interessen for at se fjernsyn er dalet på det sidste, fordi hun hellere vil lege med sine bamser, og det er helt hyggeligt at lytte til hendes snakke med bamserne.

Nu vil jeg snart smutte ud af døren sammen med Ella, da vi er på vej til Jylland på sommerferie. Kufferten er pakket, og foran os venter der os danske naturoplevelser og aktiviteter for børn. Jeg har vist Ella billeder af Himmelbjerget, som vi skal besøge, og hun var ret begejstret ved første øjekast, så det tegner godt. Mor og Ellas første ferie sammen, hvor det kun er os to.

Sidste år var vi i Skagen, som jeg skrev om i dette blogindlæg.

I begyndelsen af august kommer jeg forøvrigt med en update på ferien og børnehavestarten 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mer' empati, tak - også i relation til teenagere!