Om at sidde i en sandkasse og føle sig meget voksen

Evnen til at navigere i kaos

IMG_20160817_161619Hvad der for alvor er sket med mig, efter jeg er blevet mor, er at jeg er blevet god til at navigere i kaos 😉  Det tog faktisk lidt tilvænning, men nu er jeg god til at leve i nuet og bare nyde familielivet – selv de morgener med kaos, og jeg ikke kan gå 2 meter, uden at Lillepigen følger efter mig og vil op.

Det tror jeg alle mødre kan nikke genkendende til. Førhen ville der måske være én uge (maks.), hvor tingene ikke gik som planlagt, men som mor må man tage med, at planerne hele tiden ændrer sig. Det er, når Lillepigen bliver syg, får tænder eller nye rutiner/vaner skal indøves. Hvad der virker i dag, virker ikke i morgen. Sådan føles det ofte, men vores lille datter har også en stor personlighed, der gerne vil sætte dagsordenen. Det får hun ikke altid lov til, men samtidig vil jeg også pleje hendes entusiasme, så det er noget med at finde en balancegang, hvor hun fornemmer, at hun lige så godt kan høre efter, fordi hende mor skal nok lave noget sjov om 5 minutter igen. Lige dele striks opdragelse og fjolleri – det er hvad jeg tror på 😉 Respekt kommer ikke af frygt, men af tillid til, at den anden vil én det bedste. Lige for tiden siger hun “Ja”, til næsten alt, hvad jeg siger. “Du er så dejlig”, sagde jeg den anden dag. “Ja”, svarede hun så 😉 Det har hun ret i, og hun er grunden til, at morgener med kaos faktisk er okay, så længe hun giver mig et smil på vejen til dagpleje. Det er alt, hvad der skal til, for at den indre ro er genoprettet 🙂

Kaos giver nu også minder – måske ikke altid gode minder – men lærerige eller humoristiske minder! 😉 Min veninde fortalte om sin sommerferie sidste år. En chartertur med manden og to børn. Forskellige ting var gået galt i lufthavnen, og de endte med at skulle løbe hen til gaten med to små børn. De nåede flyet og havde en god ferie, men jeg husker mest, hvordan hun på humoristisk vis fortalte om turens begyndelse.

Nu vil jeg gå ud i det gode solskinsvejr med Ella. Hun har lige fundet min pebermyntelæbepomade og smurt på læberne. “Uhhh, det er koldt”, sagde hun. Fantastisk at opleve verden på ny med en 2-årig i huset 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at sidde i en sandkasse og føle sig meget voksen