Køb naboer - ikke hus...

Er du god til at leve livet? Eller bare til at overleve? (#StrongBecause)

Strong Because kampagne

Strong Because kampagne

Hvis du kender til TUBA og gerne vil støtte deres arbejde, kan du gøre det lige nu. På TUBA’s hjemmeside står beskrevet, hvad de arbejder for:

“TUBA er en terapeutisk rådgivning for unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i en familie med alkoholproblemer”.

Jeg faldt over kampagnen ‘Strong Because’ på Instagram, der bl.a. støtter TUBA. Når jeg poster dette blogindlæg, vil jeg samtidig reklamere for kampagnen inde på min Instagramprofil ved at hashtagge billedet med ordet: ‘StrongBecause’. Samtidig vil jeg tagge @pernillesdaily og @ellosofficial. Derved donerer jeg 10 kr. til TUBA. Mange bække små gør en forskel – ligesom det gør en forskel at tale højt om tabuer.

Ellos Official spurgte bl.a. forfatter, blogger og medierådgiver Pernille Rahbek om, hvilket godt formål, hun gerne ville støtte under kampagnen. Hun sagde straks TUBA. For knap et år siden skrev jeg om Pernille Rahbeks bog: ‘Kan man se, jeg har grædt?’. Bogen handler om det at vokse op i en familie med alkoholmisbrug, herunder om medafhængighed og hvordan voksenlivet kan forme sig efter en barndom/ungdom som nært pårørende til en alkoholiker. Bogen gjorde et stort indtryk, hvilket jeg tror, den gør, uanset om man kender til problematikkerne eller ej. Det er relevant for os alle, når naboens børn fx ikke trives.

De børn, der vokser op i dysfunktionelle familier, bliver gode overlevere, men måske ikke altid gode til at leve livet? Hvis jeg skal drage nogle paralleller til blogger-verdenen, kan jeg fortælle, at én af grundene til, at jeg følger bloggeren Mascha Vang er, at hun for mig står som en person, der er rigtig god til at nyde livet. Det inspirerer mig. Så kan man mene, hvad man vil om Mascha Vang, for jeg er ikke altid enig med hende, men fordelene ved at følge hende opvejer de få uenigheder 😉 Hun minder mig om, at livet også handler om at nyde og ikke bare overleve. Hun minder mig om, at for at gøre en forskel for andre, er det vigtigt at tænke på sig selv først – at lade sine egne batterier op. Hun gør en stor forskel for andre, men glemmer ikke sig selv. Dermed stråler hun altid af overskud, synes jeg.

Der var en årrække i min tidlige ungdom, hvor det for mig handlede lidt for meget om at overleve. Der var kommet en ekstra person ind i vores familie. En person, der desværre havde alkoholproblemer. Det gav mig et nyt perspektiv på “hvem alkoholikere er”. Det er personer fra ALLE samfundslag. Denne person var venlig og vellidt og med et godt arbejde. Der blev lavet sund mad fra bunden. Der blev arrangeret ferier og udflugter til kulturelle seværdigheder. Der blev købt teaterbilletter og handlingen blev diskuteret bagefter. På overfladen var alt fint, men stemningen var ofte dårlig. Der var en uforudsigelighed, og jeg brugte meget energi på at passe ind. Endelig ikke være årsag til konflikter. Så bliver man alvorlig og indelukket. For en årrække blev det min identitet. Men det er ikke sandheden om, hvem jeg er. Jeg er selvfølgelig meget mere end alvorlig og tænksom. Ved bl.a. at skrive på denne blog øver jeg mig konstant i at åbne op for, hvem jeg er. Være synlig og skabe en hverdag, hvor jeg husker at nyde livet. Det kræver mod at fortælle om sig selv, dele historier, meninger og ikke mindst billeder på Instagram fra vores dagligdag, men jeg gør det bl.a. for at minde mig selv om, at jeg skam passer ind – ligesom du passer ind 🙂

Jeg tror, at det for alle mennesker er godt at spørge sig selv indimellem: “Lever jeg livet, som jeg gerne vil?”. Hvis ellers du har forudsætningerne for et godt liv, dvs. uden alvorlig sygdom eller lidelse, er det jo næsten vores pligt, at vi får det bedste ud af det. Så har vi i hvert fald mere overskud til at hjælpe dem, der for alvor har brug for det. Uanset om vi er inde i en periode, hvor vi nyder livet 100 %, eller vi er inde i en periode, hvor det handler om at overleve, kan vi reflektere over, hvordan vi gerne vil bruge energien fremadrettet. På at hjælpe andre, samtidig med at vi nyder livet? Eller på selv at komme til et bedre sted? Intet af det bør være skamfuldt – det er bare rammerne lige nu. Uanset vores historie, er vi lige meget værd.

Jeg håber, at du vil støtte kampagnen på Instagram 🙂 Det her var mit lille bidrag.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Køb naboer - ikke hus...