Tur til Hamborg med børn - en miniguide

En status over det første år som enlig mor

Nu har vi boet i Middelfart i mere end et års tid, efter vi flyttede fra Ellas far. Jeg husker tiden som en fantastisk tid på mange måder, men også en tid, hvor jeg bad til de højere magter (ja, bogstavelig talt) om, at alt ville gå så glat som overhovedet muligt. Om jeg så skulle bede til engle og Vorherre, gjorde jeg det. Det er åbenbart sådan noget man gør, når der er virkelig meget på spil! Og Ellas velbefindende fyldte ALT i den periode.

Jeg vidste, at det kunne blive nogle hæslige måneder, da vi flyttede for os selv, og i de to første måneder gik det da også helt ad h….. til. Ella bemærkede ikke noget, tror jeg ikke, for det hele foregik via SMS’er og opkald, men d. 17. juni 2018 opstillede jeg nogle principper for vores fremtidige kommunikation, og vi har overholdt de principper lige siden. Så lige siden har vores samarbejde fungeret godt.

D. 17. juni er derfor en helt særlig dag, da det var her, at jeg valgte, at vi fremover kun skulle kommunikere via en e-mail, der kun omhandler Ella. Det fungerer rigtig godt, og jeg er lykkelig for, at Ella har det så godt med sin far, og at alting bare kører så fint. Vi er begge fleksible, så jeg fx kan tage ferie, når jeg vil, og bede ham om at have Ella lidt ekstra, hvis jeg fx er syg eller jeg kan spørge, om det er okay, at han ses med hende på et andet tidspunkt end “hans dag”, som er tirsdag, fordi vi måske skal noget. Det er altsammen okay, og vi har ingen uoverensstemmelser, så det er skønt.

Nu ved jeg ikke, om du kender til Law Of Attraction? Det er en tankegang, som stammer fra USA, der handler om at tiltrække de ting, man ønsker i sit liv ved hjælp af tankens kraft, hvad enten det er flere penge, en ægtemand eller et bedre helbred. Det er noget med at kommunikere positive ønsker til Universet, og egentlig synes jeg, at det er lidt fjollet, meeeeen jeg synes også at det er lidt interessant, og hvad nu, hvis der er noget om det? Jeg tror jo på, at der er mere mellem himmel og jord… 🙂

Nå, men jeg kunne lige så godt også prøve dét af i den her periode, hvor jeg gik fra Ellas far. Det var lidt skægt, at da jeg begyndte at lytte lidt til den her tilgang på YouTube, fandt jeg på at kreere mit eget lille ønske.

Jeg husker, hvordan jeg lagde en lille seddel i en skuffe, hvor jeg skrev det her ønske: “Jeg håber, at Ellas far snart finder en ny kæreste”. Det er heldigvis gået i opfyldelse 😉

Det var selvfølgelig grundet denne lille seddel, haha…

Skønt er det, at han har fundet kærligheden. De bor sammen, og Ella har det godt med hans nye kæreste. Jeg er helt tryg ved hende, uden overhovedet at have mødt hende endnu. Jeg ønsker dem det bedste, og jeg beder til, at de bliver gamle sammen.

Nu er der fokus på MIG

En stor forskel på mit liv nu og dengang er, at jeg har meget mere fokus på, at JEG skal have det godt. Jeg har mere tid til at pleje venskaber, og jeg planlægger aktiviteter, som jeg er glad for, og ikke bare aktiviteter, som er noget for Ella. I det her år har jeg sørget for masser af hvile, for min krop har været enormt træt efter den her store omvæltning, og at jeg holdt sammen på vores forhold i så lang tid, inden vi flyttede fra hinanden. Efter den første hårde tid var det tid til at sætte nye mål, fordi jeg vidste, at det kunne få mig godt videre.

Jeg har fx taget matematik B, som jeg skulle bruge til at blive lærer, og jeg har været på ferier med Ella, der opladede mine batterier. Vi var i Silkeborg sidste år, som jeg skrev om her, og vi har netop været i Hamborg, som jeg skrev om i forrige blogindlæg.

Jeg er endda begyndt at overveje muligheden for at finde en kæreste, men som jeg skrev om i det her blogindlæg om kærlighed, er jeg nu også ret glad for singlelivet. Jeg kan ikke helt opgive denne single-tilværelse endnu, og jeg har stadig brug for tid til at lukke en mand ind i mit hjerte. Tiden læger alle sår, og jeg tager mig tid til at heale og til at have det bedste liv sammen med Ella. Jeg tager bittesmå skridt i den rigtige retning, og en eller anden dag kan jeg forhåbentlig dele mit liv med en anden igen – om det så er et langdistanceforhold, er det nu noget særligt at dele op- og nedture med én.

Hvad det her år har lært mig er, at jeg er ansvarlig for at skabe det gode liv. Jeg faldt bl.a. for Ellas far, da han lovede mig det her fantastiske liv, men dén fejl begår jeg ikke igen. Jeg skal nok selv skabe det fantastiske liv 🙂 Jeg har lært tusindvis af ting af det forhold, og jeg prøver at leve efter det dagligt.

Nu glæder jeg mig til at starte en ny tilværelse som trainee-lærer, som jeg skrev om i det her blogindlæg, og hvis ikke jeg havde mødt Ellas far, havde jeg nok aldrig valgt en så radikal forandring i mit liv. Jeg troede jo, at jeg altid skulle være selvstændig, men når ens liv forandrer sig radikalt, ændrer drømmene sig også. Nu er det tid til at gøre en forskel for børn og unge, og hjælpe dem godt på vej og minde dem om, at de SELV skal skabe det gode liv. Nå ja, og så vil jeg minde dem om, at det aldrig er for sent at sadle om og lære alle de ting, som de kæmpede med at lære i første omgang.

I stedet for at skrive en hel masse, skal jeg nu kommunikere mundtligt meget af tiden, og det bliver også en spændende udfordring. Historiefortællingen er noget, som jeg vil bringe med ind i klasselokalet, og det glæder jeg mig til.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tur til Hamborg med børn - en miniguide