Tilbageblik på de 2 første år som mor

Ellas 2-års fødselsdag i billeder

img_20161031_225311I går fejrede vi Ellas fødselsdag med familien, og det var en succes 🙂

Her kommer et lille fødselsdagsalbum fra Ellas 2 års fødselsdag.

Albummet starter i omvendt rækkefølge med det første billede fra i morges…

Ella på vej i dagpleje for at fejre fødselsdag…

img_20161031_112834

Med både Postmand Per ved sin side og iført blå fingerhandsker er lykken gjort! BLÅ er den sejeste farve i øjeblikket. Da jeg selv var 2 år nægtede jeg at gå i noget som helst tøj, der var blåt eller grønt (det var kun “pigefarver”, der duede), så Ella er meget anderledes end jeg var, dengang jeg var 2 år.

Lagkage in the making… Lagkage 1 ud af 4…

img_20161030_132515

Ella skulle selvfølgelig have en lagkage med et hjerte på. Hjertet var lavet af noget fra en lagkagebund, formet som et hjerte, og indsmurt i hjemmelavet skovbærmousse. Jeg havde aldrig lavet mousse før, men selvfølgelig skulle det prøves til en fødselsdag. Jeg er god til at tage chancer her i livet 😉 Men den blev god, heldigvis. Jeg fandt opskriften lige her.

Bordet blev dækket….

img_20161031_224201

Der var både tyrkiske og danske flag samt isbjørneservietter, da Ella jo ELSKER bjørne! Da jeg foldede servietter, og jeg begejstret viftede med en serviet foran Ella, og sagde: “Se, isbjørnen!”, svarede hun tørt: “Nej, det er ikke en isbjørn, mor”.

MEN så skete det, som altid sker med børn. De er så umiddelbare og nemme at begejstre, når man mindst venter det. Da vi netop havde sat ekstra plader på spisebordet og sat stolene op omkring bordet, sprang Ella op på en stol og sagde: “Wow, det er hyggeligt!”, og så for hun ellers rundt omkring bordet fra stol til stol.

Min tyrkiske mand syntes især, at det var sødt, at Ella havde lært ordet ‘hyggelig’, da han ved, at det nok er det vigtigste ord at kende til som dansker 🙂

Løvekagen…

img_20161031_113251

Så var der løvekagen, som jeg forberedte i lang tid i forvejen – i hvert fald mentalt..

Ella er jo helt vild med løver og med jævne mellemrum går hun rundt og brøler: “Farlig løve, farlig løve”. Her skrev jeg om, hvordan mine samtaler med hende former sig, når hun meget af tiden tænker på farlige løver… Derfor blev jeg jo nødt til at lave en løvekage til hende. Aldrig havde jeg arbejdet med fondant før, så det skulle selvfølgelig også prøves, og faktisk har jeg aldrig dekoreret kager i mit liv. Jeg blev så også lidt træt til sidst af alle de kager, jeg stod og bagte, så jeg begyndte at sjusse mig lidt frem til, hvordan det skulle gøres. Orkede ikke længere hverken at læse eller kigge i opskriften, så det var faktisk et held, at det bare nogenlunde ligner en løvekage? Ella var ikke overbevist, og hun har ellers en meget abstrakt tænkning. Hun kan bl.a. få et logo fra Assens Bowlingcenter med 5 kegler til at ligne 5 tykke fingre! Så jeg var fuld af optimisme, da vi viste hende kagen – og selvfølgelig havde jeg tændt videoen, HVIS NU, at hun udbrød: “LØVE!”. Men det eneste hun gjorde var, at tage et par snører i munden, for derefter at kigge den anden vej.

Så var der gaverne…

Og de var bare lige i øjet! Nøj, hvor blev hun glad for sit legetøjskomfur fra mormor og alle de andre fine gaver. Her sidder hun på sin gyngehest i går – henholdsvis som sød prinsesse….

img_20161031_131630

Og vild cowboy, der giver den gas, efter at gæsterne er gået, og hun egentlig er på vej i seng 🙂

img_20161030_195727

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tilbageblik på de 2 første år som mor