Programmet: "De perfekte piger" vedrører os alle

Det mest uperfekte dengang var min hud….

_20180322_100939

Reklame for Cetina Skincare

For et par måneder siden var der pludselig en veninde, der sagde, at hun syntes, at jeg havde sådan en pæn hud. Det var meget overraskende. Det var første gang i mit liv, at jeg havde hørt dén kompliment: At jeg havde en pæn hud! 

Som teenager var det en helt anderledes historie

Min veninde er én, som jeg fik for 2 år siden. Jeg har fortalt hende mange ting, men ikke lige om, hvordan jeg var acne-ramt som teenager. Uanset hvad jeg gjorde dengang, kunne jeg ikke skjule mine hudproblemer. Ikke engang masser af foundation kunne skjule acnen.

Uheldige kommentarer 

Jeg husker stadig, hvordan jeg fik kommentarer om min hud af klassekammerater eller andre på min egen alder. Oftest var det, imens vedkommende betragtede mit ansigt helt tæt på: “Hvis du spiser chips, kan du få mange bumser. Vidste du det? Er det pudder, du har på?”, kunne være nogen af spørgsmålene. Det var ikke i ond mening, men bare et forsøg på at hjælpe – og af ren nysgerrighed. Nu var vi heller ikke så gamle. Jeg var 14 år, da mine hudproblemer var værst, men det fortsatte op til 17-års alderen. Derefter blev det bedre og bedre.

“Hvad er der galt med din hud?!”

Jeg kommer også i tanke om engang, hvor min mor og jeg mødte en sød, gammel bekendt på gaden, og vi faldt i snak med hende. Hun var fra Sri Lanka, og i min barndom havde vi været med i sådan et frivilligt “venskabs-netværk”, hvor vi var hjemme ved hende og hendes familie med jævne mellemrum for at skabe et venskab på tværs af kulturer. Mit minde om dem var især, at jeg som 4-årig var blevet nevet i kinderne, som en sød hilsen 😉 Nu stod vi på gaden, 10 år efter, og efter at hun først og fremmest havde hilst på min mor med et stort smil, vendte hun sin opmærksomhed mod mig og spurgte så direkte, henvendt til min mor: “Hvad er der galt med hendes hud?”.

Selvom hun bare var nysgerrig eller lidt bekymret, kunne jeg være krøbet i et musehul.

I dag kan jeg godt grine lidt af mindet fra dengang, men dengang var det ikke ligefrem gavnligt for selvtilliden.

Hvilken ansigtscreme bruger du?

Min veninde spurgte, hvad jeg brugte til huden, og jeg blev helt smigret over spørgsmålet. Jeg sagde, at jeg brugte en olie til huden, men at jeg var lidt træt af KUN at bruge olie. Jeg savnede en rigtig god ansigtscreme. Olien var da god, men jeg savnede en anden konsistens til daglig brug.

Under en søgning på hudplejeprodukter stødte jeg på en ansigtscreme fra Cetina Skincare, der indeholder ægte krokodilleolie. Ja, krokodilleolie er kendt for at være effektiv på en lang række hudlidelser som uren hud, eksem og psoriasis.

Jeg læste om de forskellige produkter, og skrev til dem med en forespørgsel. Fordi jeg er blogger, var jeg så heldig at Cetina Skincare sendte mig en samlet serie med både ansigtscreme, ansigtsrens og 100 % ren krokodilleolie, så jeg kunne teste produkterne.

_20180321_131207

Det var dejligt at åbne pakken med de fine produkter, og jeg gik straks i gang med at bruge dem. Det er ved at være to uger siden, og jeg er rigtig glad for produkterne.

Ansigtsrensen er god, fordi det er hurtigt og nemt at bruge den. Jeg masserer den ind i huden om morgenen, og skyller efter med vand. I lang tid har jeg ikke renset min hud med noget særligt produkt – andet end lidt skrubbemaske i ny og næ, og jeg kan godt mærke, at min hud føles mere frisk og blød, efter at jeg er begyndt at bruge ansigtsrensen.

Efterfølgende bruger jeg olien til særlige områder i ansigtet, som kunne trænge til lidt ekstra pleje.

I perioder med stress kan jeg godt slå ud, og her vil jeg bruge krokodilleolien fra Cetina Skincare.

Ansigtscremen er super lækker, fordi den trænger ind i huden, og min hud har ikke været så blød og dejlig at røre ved i laaaang tid.

Det her samlede sæt passer til min dagligdag, så jeg er rigtig glad for min nye rutine med at bruge de her produkter.

Fortid med problemhud

Det er utroligt, hvor meget det kan fylde i ens tilværelse at have problemhud. Produkterne er forøvrigt også gode til psoriasis.

Jeg var meget bekymret for, om jeg senere ville få ar i huden. Jeg har ikke fået ar! Jeg har faktisk en rigtig pæn hud i dag. Min veninde var også overrasket over, at jeg ingen ar har i dag.

Først for nylig er jeg begyndt at sætte pris på den. Hver eneste dag, når jeg kigger mig i spejlet bliver jeg helt taknemmelig. Huden er blød, den er helt lys og fin, uden de røde plamager der altid kendetegnede min hud i teenageårene.

Hudproblemerne blev en del af min identitet

Kender I det, at når først der bliver taget hul på et emne, er det svært at stoppe igen? Jeg kunne blive med at fortælle om det her. Det er nok ligesom med så mange andre udfordringer i folkeskolen, at det ikke er muligt at ryste oplevelserne af sig. Det vil altid være en del af ens identitet. Der var kommentarerne, bekymringerne for skolefotos, skolefester og alle de forsøg på at passe ind, når jeg følte at min hud saboterede mit ønske. Det var svært, men styrkede min empati for andre der står overfor lignende udfordringer – om det så er hudproblemer, vægtproblemer eller noget helt tredje.

Jeg er glad for, at den tid for længst er ovre!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Programmet: "De perfekte piger" vedrører os alle