Samtaler med en 2-årig, som kun en mor frygter

Den vigtigste begivenhed på året

img_20161004_195244

Efterår i Assens (no filter)

Den vigtigste begivenhed på året er uden tvivl Ellas fødselsdag. D. 30. oktober fylder hun 2 år, og jeg har erfaret følgende ting, der er sket med mig siden, jeg er blevet mor. Der er sket følgende:

  • At jeg KUN kan snakke om Ellas fødselsdag i ca. 2 måneder før, dvs. hvordan det kunne fejres – og hvordan det SKAL fejres.
  • At jeg elsker efteråret nu… Så smukt, og jeg lagde slet ikke mærke til det nok, før jeg blev mor.
  • At min mand ikke altid ved, hvad jeg taler om, men jeg har lært ham, at hvis han er i tvivl, skal han bare huske kodeordet: “Ellas fødselsdag”. 
  • At jeg ikke længere fokuserer på, hvem jeg gerne ville have haft med til Ellas fødselsdag. Jeg fokuserer bare på, hvem der gerne vil være en del af Ellas liv. Og det er faktisk enormt frisættende. At der kan komme folk ind fra sidelinjen, som vi måske ikke engang er i familie med, men som er med til at fejre Ella på hendes fødselsdag, fordi de anser hende for værende en del af deres liv. Det er da fantastisk.
  • At jeg er glad for at jeg er gift med en tyrker, der kommer fra et land, hvor de først i de senere år er begyndt at fejre fødselsdage. På den måde kan jeg uden dårlig samvittighed udstikke ordrer til min mand om, hvordan tingene skal være 😉 Ej, okay.. Han har altid de bedste forslag til mad – og er klart den bedste til at lave mad herhjemme, men fødselsdagskagerne – dem står jeg for 🙂
  • At jeg forundres over, hvor meget vi danskere går op i fødselsdage, når mange i min tyrkiske mands familie ikke engang husker på, hvornår de har fødselsdag. De opererer med cirka-datoer… Og går bare slet ikke op i det. Men den yngre generation er selvfølgelig kommet godt med, og de fleste fejrer deres børns fødselsdage med kage fra det lokale pâtisserie.

Nu vil jeg holde weekend, og prøve at finde på nogle gode efterårsplaner. Fx udhule et græskar eller at tage i skoven.

Jeg håber, at I får en rigtig god weekend – og et dejligt efterår.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Samtaler med en 2-årig, som kun en mor frygter