Forældreskabet - som en dans

Dansk humor – fra et tyrkisk perspektiv

IMG_20160309_195457Hvad er dansk humor? Det er noget, som jeg især har tænkt over, siden jeg fandt sammen med min tyrkiske mand. Dansk humor er jo mange ting, men den anden dag blev jeg mindet om, at Finn & Jacob, som var meget fremme i 90’erne, må siges at være meget dansk. I lang tid havde jeg ikke skænket dem en tanke, men en morgen, da min mand og jeg snakkede om det at lære dansk, kom jeg i tanke om Finn & Jacob. Herhjemme er min mand jo ved at lære dansk, og den pågældende morgen spurgte han mig endda, hvad en squash hedder på dansk? Så blev jeg selvfølgelig nødt til at vise ham reklamefilmene med Finn & Jacob og deres reklamer for Squash-sodavanden.

Han var færdig af grin, da det var fuldstændig som at se sig selv, syntes han – kæmpende med det danske sprog og overfor Jacob (mig), der kommanderende fortæller ham, hvordan han skal udtale ordene 😉

Ligesom Jacob går jeg meget op i at lære min mand den perfekte udtale. Indimellem er jeg lige ambitiøs nok, så jeg ikke levner plads til svipsere fra hans side;-) Det var derfor noget, som vi begge syntes var sjovt.

Det er så hyggeligt, når vi griner ad de samme ting, som enten er meget danske eller meget tyrkiske. Det tror jeg alle kender til, som er gift med en fra et andet land.

Næste indlæg

Forældreskabet - som en dans