Når man får brug for hjælp fra en flygtning

Afværg konflikter med et godt grin!

IMG_20160728_083701Vi vægter humor rigtig meget i vores familie. Vi mener, at en del konflikter kan afværges i vores lille børnefamilie, når vi får sagt tingene på en “børnevenlig” måde. Vi prøver som regel at aflede Ella på en sjov måde, når hun er ved at gøre noget, hun ikke må. Som regel lystrer hun. Med forventningen om at der snart sker noget andet sjovt i hendes liv, lytter hun, når vi siger nej. Lederskab og humor kan godt kombineres herhjemme 😉

Det er faktisk noget af en sejr at bruge humor og lederskab på daglig basis. Ikke nemt, men det betaler sig. Når vi bruger humor til at afværge konflikter, giver vi også plads til nogle stærke personligheder i familien, herunder en tyrkisk far (der til tider tænker helt anderledes end undertegnede), en meget selvstændig mor (ikke kun arbejdsmæssigt;-)) og en tumling med en stærk karakter. Måske kan vi endda gøre selvstændighedsalderen til den rene barneleg ved at bruge masser af leg og fjolleri i opdragelsen? Indtil videre synes jeg, at vi som forældre på kreativ vis tager lederskab, men uden at det er kæft, trit og retning.

For et par dage siden var vi i Madsby Legepark i Fredericia, og stemningen var livlig med de mange mennesker. Lige pludselig lyder en høj kvindelatter, der får alle til at vende sig om. Latteren overdøvede alt! På et lille picnictæppe med far, mor og børn, er der en mand der kildrer sin kone, så hun er ved at dø af grin. Det er tydeligt, at han ikke har tænkt sig at stoppe, bare fordi folk omkring dem kigger. Vi griner da også straks med dem. Latteren smitter! I det øjeblik fik jeg lidt tillid tilbage – til verden, til andre mennesker og troen på, at der heldigvis er noget tilbage at grine af! Det skal vi huske. Sætte humor på dagsordenen, hver dag 🙂

I sidste uge var vi i Odense Zoo, det støvregnede indimellem. En lille dreng iført regntøj og gummistøvler sprang i vandet omkring springvandet og sjoskede rundt i vandet. Der var kun én kvinde, der så meget skeptisk ud – og det var skam ikke hans bedstemor, der kiggede på ham i springvandet. Næh, det var en tilfældig forbipasserende, der kiggede på ham, som om hun aldrig havde set noget lignende. Mange andre grinte omkring ham.

Overalt er der plads til lidt mere sjov i hverdagen. Det er bare med at være kreativ, som ham drengen var det 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når man får brug for hjælp fra en flygtning