Mor og datter-samtaler #1

7 tegn på, at du er MOR og FØDSELSDAGSBARN

img_20161216_112149

Jul i Assens

Her til morgen udbrød min tyrkiske mand: “Jeg har jo lige købt fødselsdagsgaver til dig. Skal jeg nu også til at købe julegaver til dig!?” Han mente det vist bare i sjov, men det fik mig til at tænke tilbage på i sidste uge, hvor jeg havde fødselsdag, og hvor anderledes det er at holde fødselsdag, når man er blevet MOR (men også som kone til en tyrker ;-)).

Her er 7 tegn på, at du er mor og fødselsdagbarn: 

  1. Din partner må gerne sige tillykke med fødselsdagen, SÅ SNART alarmen begynder at ringe. Hvis du er gift med en tyrker eller en anden nationalitet, som ikke er så vant til fødselsdagstraditioner, kan vedkommende godt finde på at spørge: “Er det nu, at jeg skal sige tillykke?”. Det skal du bare tage helt roligt. Det er bare en kulturforskel! 🙂
  2. Du har ikke mange ønsker til din fødselsdag. Du drømmer bare om at sove længe, sove til middag eller at komme tidligt i seng! Din familie gør alt for, at det kan lade sig gøre, da de ved, at DET er en ægte fødselsdagsgave!
  3. Dit hår ser godt ud, så snart du vågner, og du tror simpelthen ikke dine egne øjne. God hårdag fra morgenstunden….Det er umuligt! Som mor kommer de bedste gaver i sandhed ovenfra!
  4. Du har 117 undskyldninger for ikke at lave de kager, som du snildt ville give dig i kast med, hvis det var kager til dit eget barn. Du håber ikke, at dine gæster kan se eller smage, at du ikke ligefrem har lagt tre dages hårdt arbejde i kageprojekterne – som du gjorde, da tumlingen fyldte år. Det er bare SÅ meget sjovere at lave en løvekage!
  5. Du overvejer, HVOR overbærende dine gæster vil være, hvis ikke alt omkring jer shiner, som hvis du havde inviteret til børnefødselsdag. “Hvis de spørger om det, siger jeg….”, messer du inden i hovedet, inden den myndige mor-stemme kommer på banen og siger: “Ikke alle de undskyldninger, kom nu bare i gang!”. Men hvis du er heldig, mener din mand, at du ikke skal knokle på din fødselsdag, og du kan tage den tiltrængte lur, som du drømmer om!
  6. Du mærker, at det er din fødselsdag ved, at du pludselig har lyst til at tjekke de 117 nyhedsbreve, der er poppet op til dig i din indbakke. Det er rart at få fødselsdagshilsner, men endnu rarere at få fødselsdagsrabatter. Zalando imponerer dog ikke…. Normalt deler de generøst ud af rabatter, men nu nøjes de med at ønske dig tillykke med fødselsdagen og opfordrer dig til at forkæle dig selv! Hmm, det er lidt à la det nyhedsbrev, der tilbyder dig et hotelophold i Tyrol, fordi det jo er din fødselsdag… En gratis nat for ÉN person. Du overvejer lige i et splitsekund, om du skulle tage til Tyrol i selvkærlighedens navn!
  7. Du synes det er endnu mere fantastisk at se dit barn komme hjem fra dagpleje/institution på en dag som i dag. På ens fødselsdag er det en uskreven regel, at tumlingen selvfølgelig opfører sig eksemplarisk og elsker at mor skal forkæles! Virkeligheden er, at tumlingen et par gange tager en af dine pakker i hånden og udbryder: “Det er MIN!”, og derudover tigger om mere chokolade og siger “adddrrr” til din hjemmebagte kage. MEN der er også stjernestunderne, hvor hun finder ud af, at det er DIG, der er i centrum 😉 Hun hjælper måske artigt med at pakke dine gaver op og rækker dig en paptallerken med hjemmebagte småkager, som hun selv har bagt til mor <3 At barnet så også vælger at give dig Summerbird chokolade – det vidner om god stil.. 🙂

Skriv gerne en kommentar, hvis du også har oplevet at fødselsdage er en del anderledes, efter du er blevet mor 🙂

Follow my blog with Bloglovin

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mor og datter-samtaler #1