Hvornår har du sidst hjulpet én ud af sit negative ståsted?

5 hverdagsting, som er meget sjovere med en tumling

IMG_20160823_194055

Før jeg blev mor, var der én der sagde til mig, at alting bare er lidt sjovere/mere særligt, når du har børn med på slæb – “Selv en tur i Bilka”, kan være meget mere interessant, sagde vedkommende. Det synes jeg er fuldstændig rigtigt. Så her er min liste med 5 hverdagssituationer, der er sjovere med børn.

1. At handle ind…

I Kiwi har de en kasse med frugt til børnene, hvor de kan få et stykke frugt udleveret ved kassen. Den lurede min datter hurtigt! Hun rækker selv hænderne op til kassedamen/-manden for at få gratis frugt til de små. Hvem kan stå for det?

IMG_20160907_173325

Lille Ella i Kiwi – vinteren 2016

I Aldi har hun også smigret sig ind på kasseassistenterne. Vores Aldi her i byen ligger på vejen hjem fra dagplejen, hvor vi indimellem har handlet en banan. En dag tilbød damen ved kassen at “åbne bananen” for Ella. Det har resulteret i, at Ella hver gang spørger kasseassistenten: “gå åben den”:-)

Det samme skete i en garnbutik. Ella fik et stykke chokolade, indpakket i glitret papir, og hun spurgte selvfølgelig selv damen, om hun kunne hjælpe hende med papiret: “Gå, åben den”, sagde hun, imens hun rakte chokoladen frem til damen, som så noget overrasket ud, men gjorde som befalet 😉

2. At tage på familiebesøg…

Okay, jeg er nu typen der elsker familiebesøg, så det har aldrig været en sur pligt, men det er blevet endnu sjovere med en tumling. Ella er så glad for det sociale, glad for at spise god mad og glad for at “snakke” med ældre og børn. Hun er ofte eksemplarisk, når vi er på familiebesøg, og hvis vi ville, kunne vi sagtens bilde folk ind, at hun skam altid er sådan.. Dejlig nem! Meeeen, det er ikke helt sandheden 😉

3. At tage på biblioteket…

Så snart hun bare ser biblioteket, lyser hun op. Når vi er inden for i børneafdelingen med det fine legerum, bruger hun de første 5 minutter på bare at fare rundt og hvine af fryd! Hun ler ligefrem af lykke, og sender mig de mest taknemmelige øjne. Tænk, at vi er på BIBLIOTEKET, mor! For moren er det også rigtig hyggeligt, for det er så nemt at komme i snak med andre mødre der, og så hyggesludrer vi om morlivet, hvilket jeg aldrig bliver træt af;-)

4. At se på naturen…

Før jeg blev mor, lagde jeg ikke mærke til naturen på samme måde, som jeg gør nu. Vi tager indimellem i Assens Skovanlæg, hvor Ella plukker blomster til mig. På vej hjem kan jeg godt tænke: “Hvad var det egentlig for nogle blomster?”. Et spørgsmål, jeg nærmest aldrig stillede mig selv, før jeg fik børn. Så må jeg på Instagram, og ved hjælp af hashtags finder jeg frem til, hvad det er for nogle blomster. Via Ellas oplevelser i naturen, får jeg en fornyet interesse. Ella kan sågar hvine af fryd, når hun ser sommerfugle, fluer, edderkopper og myrer – men okay, det giver mig ikke selv en begejstring – højst en interesse for at google mig frem til, hvilken type edderkop, det fx er 🙂 Ligesom jeg googlede mig frem til, hvilken edderkop, jeg fik på mig, da vi var i Skagen, som du kan læse om her. 

5. At opleve ALLE danske seværdigheder…

Så snart et farvestrålende katalog over danske seværdigheder lokker med: “Stor legeplads for børn”, “Legeland” eller bare ordene: “Også for børn” – er jeg hooked! Så tager jeg gerne til en hvilken som helst seværdighed. Om det så er det mest støvede museum, der har en lækker legeplads, planlægger jeg allerede ruten!

Jeg var der fx straks til at sige “Ja, tak” til nogle gratis billetter, som Assens Turistinformation tilbød deres Facebook-følgere efter først til mølle-princippet. Billetterne var til noget kalkmine-halløj i nærheden af Viborg. Jeg var vist den eneste, der i løbet af nul komma fem havde planlagt, at vi da SELVFØLGELIG skulle til det mørke Jylland og se kalkminer. Vi er endnu ikke kommet afsted, men det kunne sikkert være spændende, ligesom sidst, hvor vi var på de kanter – og jeg sågar overvejede, om ikke jeg var ret lykkelig der i Herning Messecenter? De havde selvfølgelig også et stort legeland – vigtig pointe! 😉

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvornår har du sidst hjulpet én ud af sit negative ståsted?