Så stod han og vinkede farvel på perronen!

15 random facts om mig

I dag fik jeg lyst til at skrive et indlæg om 15 random facts om MIG. Du må hjertens gerne springe over, hvis du synes at det er kedeligt. Jeg ville bare prøve at skrive et lidt anderledes blogindlæg, og nu må vi se, hvordan det bliver taget imod 😉

Indledningsvis kan jeg fortælle, at jeg er selvstændig tekstforfatter, enlig mor (men Ella ses med sin far to gange ugentligt), 35 år, og skal begynde på læreruddannelsen lige om lidt, som jeg skrev om i dette blogindlæg.

 1. Jeg er mest taknemmelig for.. Ella, selvfølgelig… 🙂 Derudover er jeg taknemmelig for, at jeg havde en meget lykkelig barndom. Det er jo desværre ikke alle forundt! Okay, der var da enkelte ting, som jeg gør anderledes – jeg giver fx Ella korte dage i børnehaven, som mine forældre desværre ikke havde mulighed for med mig. Bortset fra lidt lange dage i børnehaven, husker jeg bare min barndom som værende tryg og god.
 2. Min ungdom husker jeg som en tid, der var…. mindre god… Ja, der er lige 5 år, som jeg ikke mindes med glæde. Det var en svær tid på så mange områder, at det kræver lidt mere spalteplads at forklare om det. Omkring 17-års alderen gik det bedre, og gymnasietiden var en spændende og sjov tid, hvor jeg især hang ud med én rigtig god veninde, som gjorde, at hvad end der kom af udfordringer med kærester og dårligt selvværd og selvtillid, så hjalp venskabet mig igennem det hele 🙂 Nøj, vi grinte ad mange ting. Ja, det gik helt klart bedre på det her tidspunkt.
 3. Ét af de største vendepunkter i mit liv…. var at gifte mig med Ellas far, som er tyrker. Det her kulturmøde har lært mig en masse. Det har været skønt at opleve den tyrkiske kulturs positive syn på amning og samsovning samt deres “intuitive opdragelse”/blide forældreskab. Det har gjort, at jeg hviler mere i de beslutninger, som vi har taget. Tyrkerne elsker børn, og mange ting er på børnenes præmisser, hvilket er en befrielse at opleve, fordi så mange ting herhjemme er på de voksnes præmisser, hvor børnene skal passe ind i en snæver ramme og en masse forventninger. Nu er det selvfølgelig sat skarpt op! 🙂
 4. Jeg føler mig mest hjemme, når jeg…. er i udlandet!? Ej, jeg det burde jeg ikke sige, men jeg elsker at rejse! Jeg har boet i Tyrkiet og i England, og jeg må indrømme, at jeg følte mig mere hjemme i begge lande, end jeg gør i DK. Jeg får ikke den der: “Ahh, jeg er hjemme følelse”, når jeg ankommer til lufthavnen i DK. Det var skønt at bo i udlandet, men da jeg blev mor forandrede det alt. Jeg savnede bl.a. min mooaaar, og hun bor kun 5 km fra os nu. Det er luksus, og gør selvfølgelig det hele værd at bo i Danmark. Danmark er jo et fantastisk land. Jeg er heldig! MEN, jeg kan bare ikke ændre min udrejse-længsel :-/ Nu er jeg også meget glad for de veninder, som bor tæt på mig, og det ville jo SLET ikke være det samme, hvis jeg boede i et andet land.
 5. Den person, som jeg helst ville møde… – altså her fra Danmark er nok Mascha Vang. Jeg så hende faktisk på afstand et par dage efter, at jeg var begyndt på det her blogindlæg!. Mascha Vang er bare sin egen, og en fantastisk forretningskvinde (og mor), og det beundrer jeg hende for. Vi har ikke helt de samme værdier, interesser osv., men ville elske at sludre med hende over et glas champagne 😉
 6. Jeg har aldrig set…. Matador eller Bonderøven, og nej, de to serier har vist ikke andet tilfælles end, at de begge er populære. En eller anden dag bliver jeg nødt til at se Matador, men Bonderøven kan jeg godt undvære, selvom jeg ELSKER tanken om friluftsliv. Jeg elsker tanken så meget, at hvis jeg fandt en kæreste, der var vild med friluftslivet og havde et ønske om at tage på vandreferie, ville jeg pakke hans rygsæk med alle hans yndlingsmadvarer, og så ville jeg vinke farvel og ønske ham en rigtig god tur!
 7. Den største udfordring ved at være min kæreste på en ferie? Jeg er meget selvstændig, og er vant til at klare mig selv (bare ikke i naturen, hvis du nu undrer dig over mit forrige punkt). Storbyferie er lige mig – hvis vi ellers kan blive enige om at gå nonstop fra morgen til aften? Ikke for mange pauser, vel? Vi gider heller ikke at spise på den samme café to gange, vel? Og skal jeg ikke lige tage et billede…? Jeg kan godt tage et godt ét! Ej, jeg gad godt at shoppe i den der butik… Hvad vil du lave imens? Der er MANGE grunde til, at jeg er single 🙂
 8. Min største frygt…. udover at opleve ødelæggende klimaforandringer og krige, er at få en psykopat tæt inde på livet. Jeg kender alle tegn på psykopati, og har læst et hav af bøger om det, så hvis du vil vide noget, skal du bare skyde løs 😉
 9. Mine største overraskelser i livet har været…. Hvor glad jeg var for at danse samba (som jeg gjorde i et par år), og hvor nemt det er at være lykkelig med de sødeste mennesker i ens liv. Der skal ikke andet til end at drikke en kop kaffe og sludre om alt og ingenting over et bord i timevis. Det kan sagtens være opskriften på at være lykkelig 🙂
 10. Det bedste ved mit liv, udover Ella og min nærmeste familie og venner? Det er, at jeg hviler i mig selv. Det har krævet meget “selvudvikling” eller hvad man kan kalde det – faktisk krævede det bare en masse samtaler med en god og vis ven, og i dag kan jeg tydeligt mærke, hvis jeg kommer ud af balance. Så prøver jeg at rette op hurtigst muligt. Nogle ubalancer skyldes flashbacks eller “triggere”, og så er det ekstra svært at føle sig i balance, og det kræver mere arbejde at leve et godt liv på trods, men måden vi håndterer vores følelser kan give os den største ro i livet – uanset, hvad der er hændt os. Det husker jeg mig selv på i det daglige.
 11. Det skøreste øjeblik var…. da jeg mødte mine grandfætre i London engang, da vi passerede hinanden på et fortov på en tilfældig sidegade. Det var på en dag, hvor jeg ikke anede, at de var i London og omvendt. Verden er lille…!
 12. Det sødeste en veninde har gjort er…. At låne mig sin sovepose (så jeg havde et ekstra lag forstærkning) engang da vi var på teltferie med efterskolen, og jeg rystede af kulde (og høj feber!). Fra det øjeblik tænkte jeg: “Du skal altid være i mit liv”, og det er hun stadig den dag i dag 🙂
 13. Definitionen på en god veninde er én, der…. Ligesom førnævnte veninde kan sætte sig selv til side for at være der for én. En anden god veninde har lyttet så meget til mig igennem gymnasietiden, at hun altid var den første, jeg ringede til, hvis der skete noget vigtigt. Hun blev nervøs på mine vegne, glad på mine vegne, bekymret, vred, trist og lykkelig på mine vegne – kort sagt gennemlevede hun næsten det samme følelsesregister som mig, fordi vi var så tætte. Gud, hvor har hun haft meget tålmodighed, tænker jeg… Men vi var der jo gensidigt for hinanden – nu skal jeg heller ikke gøre mig værre, end jeg er, haha.
 14. Min største svaghed er…. At jeg tror på det bedste i andre, og er meget nem at overbevise (manipulere), så jeg kan blive udnyttet.
 15. Min største styrke er min intuition, så jeg skal bare lære at stole mere på den, når jeg jo godt kan mærke, når en anden person ikke vil mig det godt. I en alder af 35 år, er jeg ved at være et godt sted i livet, hvor jeg bruger min intuition, husker at sætte grænser og stopper op for at analysere situationen grundigt, inden jeg bevæger mig videre.

Det var 15 random facts om mig, og jeg håber, at det satte en masse tanker i gang hos dig om, hvad der er vigtigt i dit liv, og hvad du selv har lært om livet 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Så stod han og vinkede farvel på perronen!