Morgen med magi i luften

1-års fødselsdag og et tilbageblik

IMG_3302Lillepigen er netop fyldt 1 år, og det var en helt igennem fantastisk dag. Hendes 1-års fødselsdag vil jeg altid huske. Hendes fødselsdag havde været planlagt længe – i mit hoved, i hvert fald. Jeg havde “bagt” adskillige flotte prinsessekager i mit hoved, pyntet op med balloner og andet festligt pynt. Jeg præsterede at bage lagkager for første gang – hele tre styks, så lidt må jeg have lært af at se Den Store Bagedyst. Jeg bagte også næsten sukkerfri banan/blåbær muffins til dagplejen – for at overholde deres sukkerpolitik, og jeg kom først i seng ved midnat, fordi jeg gik i detaljepanik… Så havde jeg ikke forme nok, tog den ene og den anden form frem, ombestemte mig, fandt én slags krymmel frem – og så en anden.. Jeg endte nærmest med at gå rundt om mig selv af bare træthed – lidt skørt bare på grund af en 1-års fødselsdag, men det var det hele værd:-)

Et år fyldt med lærdom

En 1-års fødselsdag er jo noget helt specielt, og jeg tænker ofte på, hvad jeg har lært igennem året. At skue tilbage i tiden er ikke særligt moderne, men i følge psykologi-professoren Svend Brinkmann, der har skrevet bogen ‘Hold fast‘, er det helt fint at dvæle ved fortiden. Vi gør rigtig meget status herhjemme, filosoferer over, hvordan vi bedst griber noget an, hvordan vi bedst samarbejder osv. osv. Vi er enige om mange ting, men da baby kom til verden fandt jeg ud af, hvor mange ting, man egentlig kan have en mening om – eksempelvis, hvilke strømper hun skal have på, eller om hun går godt i sutskoene eller ej..? Hvis vi er uenige, afprøver vi det som regel en dag eller hører andre ad, hvad de mener. Det er både skønt og til tider anstrengende, at de mindste detaljer kan betyde alverden. Men at se babys lykke og at hun er godt tilpas, er jo bare alle detaljerne værd.

Der blev skruet op for livet i det år!

En anden bog jeg netop har læst er: ‘Skru op for livet’ af Michelle Hviid og det gør man på en helt særlig måde med et lille barn. Det er ikke lige de vilde udlandsrejser, det bliver til, men i hverdagen sker der altid noget særligt, noget overraskende, noget smukt og bare helt igennem specielt på sin egen hverdagsagtige måde. Som lille baby – kun 7 måneder gammel, kan jeg huske, at hun satte i øjeblikkelig gråd, da vi præsenterede hende for vores nabo fra Eritrea – mørk mand med meget hvide tænder. Det grinte vi af – især naboen kunne heldigvis også se det sjove i situationen;-) I sommers kan jeg huske, at en hyggelig udflugt nær var blevet ødelagt, da hun kvaste en hveps i sin hule hånd – helt bogstaveligt med sine små tykke næver og endda uden at blive stukket.. Da hun var knap et år præsterede hun at åbne et uåbnet glas oliven ved at hamre det et par gange ned i gulvet.. Hun er lille stærk pige med en vilje af stål og lidt skøre påfund;-) Vi har skruet helt op for livet herhjemme, når hun altid finder på noget nyt og ikke er et øjeblik i ro. Glæder mig til at se, hvad det kommende år bringer af dejlige oplevelser.

Næste indlæg

Morgen med magi i luften